NRK Meny
Normal

Mystisk lapp sentral i Dung-saken

«Ikke legg byrder på skuldrene til de som ikke vet,» skrev Dung Tran Larsens svigermor.

Bilde av Dung Tran Larsen

IKKE FUNNET: Dung Tran Larsen (22) har vært savnet siden 14. juli. Politiet mener hun kan ha forsvinnet enda tidligere.

Foto: NRK

Politiet mener denne setningen, som ble funnet på en lapp under ransakingen av familiens hjem i Krabbedalen i Bergen, viser at svigermoren og de øvrige siktede i forsvinningssaken har noe å skjule. Det skriver Bergens Tidende i dag.

Lappen betraktes som et bevis på at familien kommuniserte med lapper, fordi de visste at politiet avlyttet telefonene deres.

Politiinspektør Tore Salvesen.

SØKER SVAR: - Vi ønsker fortsatt at siktede skal forklare seg om lappen, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Foto: NRK

- Ønsker svar

Svigermoren skal i avhør ha bagatellisert lappen, og forklart at den ble skrevet i forbindelse med en konflikt foran en familiefest en tid før Dung forsvant. Dette fester politiet ingen lit til, og lappen betraktes derfor fortsatt som et sentralt bevis.

Etterforskerne vurderer også å sende blekket til analyse, for å få fastslått et omtrentlig tidspunkt for når lappen ble skrevet.

– Dette er noe av det vi ikke har fått nok svar på, og som vi fortsatt ønsker at siktede skal forklare seg om. Problemet den siste tiden har vært at de har nektet å forklare seg, sier politiinspektør Tore Salvesen til BT.

Politiets teori er at lappen er skrevet til en av kvinnens tre sønner, og at den er et forsøk på å få dem til å tie stille om det de vet.

Kan bli løslatt

Fredag besluttet Bergen tingrett å løslate både svigermoren og Dung Tran Larsens ektemann, på grunn av at det ikke lenger skal være fare for bevisforspillelse. De to er siktet for forsettelig drap, subsidiært frihetsberøvelse. Også ektemannens far og bror er siktet i saken. Begge to ble varetektsfengslet i begynnelsen av saken, men ble siden løslatt.

Ektemannen og svigermoren blir sittende fengslet frem til Gulating lagmannsrett har avgjort påtalemyndighetens påkjæring av løslatelsen.