Millionskader etter Karpe Diem-konsert

UKE-sjef Mette Hole bekrefter at mye teknisk utstyr er ødelagt etter Karpe Diem sin konsert på Koengen lørdag kveld. Nå er arbeidet i gang for å berge så mye som mulig.

Pulverapparat utløst på Karpe Diem konsert

DAGEN DERPÅ: Konsertteltet på Koengen er tydelig preget av at et pulverapparat er blitt løst ut.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Til sammen var det utstyr for mellom 15 og 20 millioner kroner i teltet da en mann gikk ut på scenen og utløste et brannslukningsapparat. I tillegg til skadene, måtte mer enn 4000 personer evakueres fra teltet.

– Evakueringen gikk veldig fint og uten personskader. Samtidig er det utrolig kjedelig å få en slik avslutning på konserten, sier UKEsjef Mette Hole til NRK.

– Når det gjelder det tekniske utstyret så vil det ta tid å få oversikt over hvor store summer det dreier seg om. Hendelsen er politianmeldt så det blir nå opp til politiet å ta seg av saken videre.

Mette Hole

– UTROLIG KJEDELIG: Mette Hole er sjef for UKEN.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Mannen ble avhørt av politiet søndag, og kan trolig vente seg et skyhøyt erstatningskrav.

Arbeider for å begrense skadene

Søndag ettermiddag arbeidet skadebegrensningsfirmaet Polygon med å rense så mye utstyr som mulig.

– Det er veldig omfattende skader. Alt utstyret har motordrevne vifter, slik at pulveret har kommet inn på mange komponenter og kretskort. Hvor mye dette vil koste og hva vi kan klare å redde, er det veldig vanskelig å si noe om før vi har åpnet og sjekket alt utstyret, seier Martin Olsen i Polygon Bergen til BT.

Pulveret forårsaker også korrosjon på utstyret.

UKEN 16 fortsetter som planlagt

Arrangementet Uken-16 fortsetter som det var lagt opp til.

Allerede søndag kveld er det ny konsert, denne gangen med Thomas Dybdahl i Grieghallen. I teltet på Koengen er det god tid til å rydde opp. Neste konsert der er med Axwell+Ingresso på torsdag.

Karpe Diem-konsert avlyst

ØYEBLIKKET DA DET SKJEDDE: Her utløser mannen pulverapparatet på scenen.