NRK Meny
Normal

Museum flytter inn på kjøpesenter

Naturhistorisk museum i Bergen er stengt og får ikke penger til oppussing. Nå flytter Universitetsmuséet deler av utstillingen til kjøpesenteret Lagunen.

Lagunen Storsenter

OPPRETTER FILIAL HER: Kulturskatter og utstoppede dyr blir å finne midt mellom Lindex, Coop og McDonalds her på kjøpesenteret Lagunen i Ytrebygda.

Foto: Frode H. Korneliussen / Wikimedia Commons

– Vi er veldig lei oss for at vi ikke kan vise publikum alt det vi vanligvis har kunnet vise frem. Dette blir en slags midlertidig filial, hvor vi også håper å nå et nytt publikum, sier prosjektleder Kari Kristoffersen ved Universitetsmuséet i Bergen til NRK.

– Kommer dit folk er

Utstillingen på shoppingsenteret i Ytrebygda bydel åpner i månedsskiftet september/oktober og får ifølge Kristoffersen form som en «pop-up»-utstilling.

– Det blir utstoppede dyr og kulturskatter som dukker opp i en litt uventet form med et litt uventet innhold, gjerne på et sted man ikke hadde forventet. Så får vi håpe det faller i smak, sier Kristoffersen.

Hør reaksjonene fra kundene på Lagunen:

Hun legger ikke skjul på at valget av sted er valgt for å treffe et bredt publikum.

– Vanligvis kommer folk til oss. Når de ikke lenger kan det, må vi komme dit folk er, sier prosjektlederen.

Universitetsmuseet i Bergen stengt under oppussing

STÅR PÅ VENT: Naturhistorisk Museum på Nygårdshøyden i Bergen er nå tomt og stengt på grunn av stopp i arbeidet.

Foto: Leif Rune Løland / NRK

Sterke reaksjoner på stenging

Naturhistorisk museum, som ligger sentralt på Nygårdshøyden i Bergen, er under omfattende rehabilitering. Andre del av oppussingen har ikke fått midler av regjeringen. Dermed står arbeidet stille og muséet er stengt - og vil være det inntil det dukker opp penger.

– Det er fullstendig håpløst å ikke fortsette oppussingen slik at vi kan få ha et oppegående museum. Det er rett og slett en sløsing av dimensjoner å la dette stå tomt, sa tidligere direktør for Gamle Bergen museum, Tryggve Fett, til NRK tidligere i sommer .

Også rektor ved Universitet i Bergen, Dag Rune Olsen, uttrykte stor skuffelse over at regjeringen ikke vil bevilge penger til oppussingen.

Created by InfoDispatcher

SKUFFET: Rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen vet ikke når rehabiliteringsprosjektet kan fullføres.