NRK Meny
Normal

Motgangen snudd til noe positivt

Emil Hansson starter mot Aalesund i morgen. Det er et stort lyspunkt for den talentfulle unggutten. – Jeg skal gripe sjansen, sier 15-åringen.

Emil Hansson

STARTER: Emil Hansson (15) får starte når Brann i morgen spiller treningskamp mot Aalesund.

Foto: Rune Eriksen / NRK

Emil Hansson fikk sin debut i Brann da rødtrøyene spilte treningskamp mot Aalesund i Vestlandshallen - tidligere i februar. I morgen får 15-åringen starte mot samme lag.

– Det skal bli gøy og gleder meg til det. Jeg skal gripe sjansen og gjøre det best mulig, sier Emil Hansson.

– Hva betyr det at du har fått en slik tillitserklæring fra Rikard Norling?

– Det viser at klubben vil satse på meg. Det er bare positivt, sier Hansson.

Emil Hansson starter når Brann spiller mot Aalesund i La Manga.

– Det ble litt motgang

Emil Hansson fikk prøve seg på A-lagstrening med Brann da han var 14 år gammel. De siste årene har han trent med den nederlandske klubben Feyenoord. Unggutten spilte kamper med klubbens fremste talenter der, men kun FIFA sitt regelverk forhindret ham fra å skrive kontrakt med Feyenoord. Toppklubben holder fortsatt kontakt med talentet.

– Jeg har lært mye der og de har spurt meg et par ganger om å komme ned for å trene med klubben, men nå forholder jeg meg bare til Brann. Det er her jeg skal være, forteller Hansson.

Da kontrakten med Feyenoord røk ble han med på flyttelasset da pappa Patrik Hansson forlot Brann etter mange år i klubben for å bli assistenttrener i svenske Kalmar. Savnet av Bergen og vennene ble stort.

– Det ble litt motgang der. Jeg var litt alene utenfor banen. Det var vanskelig å flytte fra venner og lagkameratene. Det var ikke enkelt. Det var mye tårer, forteller Hansson.

Er som min yngste sønn

Rikard Norling

LA MANGA: Rikard Norling og Brann er denne uken i La Manga i Spania.

Foto: Rune Eriksen / NRK

– Det er bare gøy å komme tilbake til Bergen. Jeg kom i samme skoleklasse også - så alt er som det skal være, smiler Hansson.

Nå er motgangen snudd til noe positivt. Rikard Norling har selvsagt lagt merke til den lille tekniske midtbanespilleren.

– Han er ikke bare min sønn, men som min yngste sønn. En veldig ung gutt. Han kommer til å spille i eliteserien så det bare synger - og mer enn det i karrieren, sier Rikard Norling.

– Hva tror du din far tenker nå, Emil?

– Han er sikkert stolt, men sikkert litt nervøs for meg også, sier Hansson.

Siste video

I minst 50 km/t kjører brøytebilen på en gangvei ved E39 som brukes som skolevei.
Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås