NRK Meny
Normal

- Står fullt inne for det jeg har sagt

Det er bare 11 måneder siden Audun Lysbakken karakteriserte et vedtak om kraftlinjer i Hardanger som en demokratisk skandale.

Video Audun Lysbakken om kraftlinjer

I et intervju med NRK Hordaland før valget i fjor høst, presenterer Audun Lysbakken sine politiske hjertesaker. Miljøsakene sto i første rekke, og en av hans kampsaker var motstand mot kraftlinje i luftspenn gjennom Hardanger.

I utdraget av intervjuet (SE VIDEO OVER) sier Lysbakken:

"Det vil være en demokratisk skandale hvis det bare blir trumfet gjennom en kraftlinje i luftspenn i Hardanger, når alle i Hardanger og alle i Hordaland er imot dette. Og jeg mener regjeringen er nødt til å lytte til folk i Hardanger. Regionen er kjempeviktig iforhold til reiseliv, folk lever av naturverdiene der inne. Vi må få den kabelen i jord og sjø. Det er min veldig veldig klare mening."

– Vi har ulike syn på dette

2. juli 2010 er samme Audun Lysbakken statsråd i en regjering som vedtar kraftlinje i luftspenn. Nå har Lysbakken problemer med å bruke like sterke ord.

I et intervju med TV 2 torsdag sier Lysbakken at han har gitt opp kampen.

– Du kalte det en demokratisk skandale, hvordan kan du da sitte i en regjering som trumfer det gjennom?

- Jeg har ikke noe behov for å karakterisere saksgang eller meningene til folk som er uenige med meg. Vi har ulike syn på dette i regjeringen og jeg har respekt for det, sa Lysbakken til TV 2 .

– Mener mastene ikke burde bygges

Reporteren fortsetter:

– Men er det en demokratisk skandale, ja eller nei?

– Altså, jeg har ikke noe behov for å karakterisere...

– Men du hadde jo et behov for det for et år siden?

– Ja, men jeg var brennende opptatt av den saken, det er jeg fortsatt. Jeg står fullt inne for det jeg har sagt om mastene i Hardanger og jeg mener at de ikke burde vært bygd.

SV gir opp kampen

Det vil være en demokratisk skandale hvis det bare blir trumfet gjennom en kraftlinje i luftspenn i Hardanger, når alle i Hardanger og alle i Hordaland er imot dette.

Audun Lysbakken

Audun Lysbakken og SV sier seg ferdig med saken om kraftlinjer. Tirsdag gjorde leder, Kristin Halvorsen det klart at saken er endelig avgjort .

– SV har i regjering hele veien argumentert for at vi burde ha sørget for at en tredjepart kom inn og vurderte om det fantes andre alternativer som kunne hindre at det bygges ledninger langs Hardangerfjorden, sa Halvorsen.

LES OGSÅ: Statnett forsvarer kraftlinjer | – Hardangerstriden er gnål fra små grupper i periferien | Fylkesleiarar vil kjempa imot | – Kan føre til opprør på Vestlandet | Forklarer seg om Hardanger-saken

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.