NRK Meny
Normal

Moren: – Nå skal vi hylle ham utover natten

Foreldrene driver gjestgiveriet der Ørjan Johannessen vokste opp på kjøkkenet. Nå feirer de sammen med sønnen at han er verdensmester i kokkekunst.

Ørjan Johannessen feirer gullet i Bocus d'Or

FEIRER GULLET: Her kan gullgutten fra Austevoll feire, flankert av sølvviner Philip Tessier fra USA til venstre, og svenske bronsevinner Tommy Myllymaki til høyre.

Foto: impulsfoto.no

– Dette er bare helt fantastisk. Vi har ikke stemme igjen fordi vi har hoiet ham frem hele veien. Nå er vi ekstase alle sammen, sier Asta Johannessen.

Moren til den nybakte verdensmesteren i kokkekunst er i Lyon sammen med resten av familien, far, og to søsken. Litt før klokken 19.00 fikk de se Ørjan Johannessen vinne Bocuse d'Or, det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst.

LES MER: Norsk gull i kokke-VM

– Jeg kan ikke beskrive det øyeblikket da han ble ropt opp som vinner. Det var helt uvirkelig. Vi har vært med på så mange konkurranser nå, og kjent på så mange opp- og nedturer.

Ørjan Johannessen

KUNNE JUBLE: Ørjan Johannessen, Jimmy Øien og trener Odd Ivar Solvold slipper jubelen løs i Lyon.

Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / Afp

– Denne opplevelsen i dag er bare helt utrolig. Vi gikk nesten i bakken, så sterkt var det, forteller moren.

Gikk gradene på kjøkkenet

Familien Johannessen er godt kjent på øyen Austevoll hjemme i Hordaland. Her har foreldrene Asta og Øystein drevet Bekkjarvik Gjestgiveri, og gjort det til det attraktive reisemålet det er i dag.

Broren Arnt har vært kjøkkensjef, og har sammen med Ørjan nærmest vært oppvokst på kjøkkenet.

– Dette betyr kolossalt for Bekkjarvik, og for de unge som nå skal videreføre bedriften. Dette her blir en milepæl. Det at han har tatt med seg gullmedaljen i dag vil sette spor langt, langt inn i fremtiden, sier moren.

LES OGSÅ: Feirer på gjestgiveriet etter gullet

Se rapporten fra gjestgiveriet i Bekkjarvik tidligere i kveld:

- Utrolig at Bekkjarvik har gullgutten, sier Eva Cathrin Songstad, bestyrer på Bekkjarvik Gjestgiveri.

Gir seg på topp

Det er bare to år siden Ørjan Johannessen sist prøvde seg i Bocus d'Or. Den gang endte han utenfor pallen, på en skuffende femteplass.

– Dette er siste gang han er med. I 2013 bestemte han seg for å ta en runde til, og brukte ikke lang betenkningstid. Han kjente på den femteplassen, og på at det ikke var slik han ville avslutte sin konkurransekarriere.

– Derfor gikk han en runde til, og det fikk han betalt for i dag.

Familien får treffe sønnen senere i kveld:

– Han skal først på bankett med delegasjonen, før han kommer til oss. Da det blir det fest, og vi skal hylle han utover natten.