NRK Meny
Normal

Bekymret mor advarer mot ny badetrend

Badetrenden der folk blir oppfordret til å hoppe i sjøen har tatt helt av. Nå advarer en bekymret mor mot den iskalde farsotten. Mange barn som blir utfordret kan ikke svømme.

En bekymret mor advarer mot at små barn blir lokket til iskalde bad.

MOR ER BEKYMRET FOR NY BADETREND: Unge som er lite svømmedyktige blir utfordret til å hoppe i sjøen.

Monica Klettes åtte år gamle datter ble utfordret av en eldre gutt på skolen. Han sa at hvis hun ikke badet så måtte hun betale han 100 kroner. Datteren til Klette fikk ikke lov til å bade, men mange av elevene ved Telavåg barneskole i Sund på Sotra har for lengst vært i vannet.

Bading Sund

I VANNET: Johanne Sofie, Emilie og Ingrid Agathe har allerede kastet seg på badebølgen.

Foto: Privat

Blant dem er 11-åringene Johanne Sofie Telle Nilsen, Emilie Søyland Forland og Ingrid Agathe Raa Olsen.

– Vi har en gruppe på Facebook for fotballaget. Der var det noen som hadde badet og som utfordret resten av fotballaget, sier de tre jentene.

Hadde med seg voksne

De hadde med seg voksne som overvåket badingen. Kaldt synes de imidlertid at det var. De er også glad for at Kreftforeningen tjener penger på badingen. Til nå har foreningen fått inn flere hundre tusen kroner.

Monica Klette er likevel bekymret.

– En 10 eller 11 åring vet egentlig ikke hvor farlig slik bading kan være. Vi voksne må tenke oss litt om før vi bader for ungene tar etter oss, mener hun.

Kommunen vil gripe inn

Stig Arne Thune

GRIPER INN: Rådmann Stig Arne Thune tar nå saken opp med skolene i Sund kommune.

Foto: Ingfrid Berge Fossåskaret / NRK

Nå innser også rådmann Stig Arne Thune i Sund kommune at badetrenden er i ferd med å gå for langt. Han har selv vært i vannet sammen med ordføreren. Sund kommune vil nå ta grep for å hindre at de aller yngste slenger seg på badebølgen.

– Vi i kommuneledelsen vil nå ta kontakt med ledelsen ved de enkelte skolene i kommunen og be dem bevisstgjøre både elever og foreldre på dette problemet, sier Thune.