NRK Meny
Mona Nordaas
Foto: Privat

Mona (58) drept på Evanger

Oppsummert

Mona Nordaas (58) ble funnet drept i et bolighus på Evanger i Voss kommune 16. juni 2016. En mann i 40-årene er tiltalt for drapet. Rettssaken mot mannen startet 10. mai i Bergen tingrett.

 • Tvungent psykisk helsevern for drap

  En 44-åring er dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern for drapet på kunstner og kaféeier Mona Nordaas i Evanger i Voss kommune, melder Bergensavisen. Han vurderer å anke. Bergen tingrett mener mannen var psykotisk da han begikk drapet.

 • Hevder han drepte i dødsfrykt

  Den tiltalte forklarer at han ble nervøs på grunn av bemerkninger Mona Nordaas skal ha kommet med overfor ham. – Bekymringen min ble større. Jeg trodde slutt at hun ønsket å ta meg av dage. Det var grunnen til at jeg tok livet av henne, sier han fra tiltaltebenken.

 • Satt i kontakt av felles venn

  Den tiltalte fortalte at han hadde en vanskelig livssituasjon på Østlandet, og trengte å komme seg bort. Da tok Mona kontakt med ham gjennom en felles venn. Nordaas skal deretter ha invitert tiltalte til Evanger.

 • Satt i kontakt av felles venn

  Tiltalte i Evanger-drapet forklarer at en venn satte ham i kontakt med Mona Nordaaas. Deretter skal Nordaas ha ringt tiltalte og invitert ham til Evanger, forklarer tiltalte i retten.

Siste video

Annika Beinnes synger Solveigs sang i båten "Babben"