NRK Meny
Normal

Mohn blar opp millioner til nye baner og hall

Frøya idrettslag jubler over stor gave på 30 millioner fra Bergens gavmilde milliardær. Nå får klubben både nytt kunstgress og en etterlengtet ny basket-hall.

Mohn

BLAR OPP: Trond Mohn er kjent for å gi store pengegaver til idretten. Nå sørger han for at ett av Norges beste basketlag får en splitter ny baskethall.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Det er Frøya idrettslag som i dag forteller at Trond Mohn nok en gang legger store pengesummer på bordet for breddeidretten.

«Frøya sin gode venn og støttespiller Trond Mohn har igjen gitt idrettslaget vårt en ny fantastisk gave. Vi har fått penger til å både skifte ut et slitt kunstgress på fotballbanene i tillegg til at vi får reist en ny stor flott baskethall» skriver idrettslaget på sine hjemmesider.

Det tok ikke mange minuttene før han sa ja.

Rune Løseth, styreleder i Frøya

Milliardæren gir rundt 20 millioner kroner for byggingen av ny idrettshall. Tidligere i år ble kjent at han bruker rundt ti millioner på nytt kunstgress på Frøyas baner.

I tillegg kommer det altså penger til en ny idrettshall, som er bedre egnet til basket enn dagens Frøyahallen.

Spiller på dispensasjon

Ungdommer spiller basket i Frøyahallen

SLITEN HALL: Frøyahallen er liten og sliten, men blir nå erstattet av en helt ny hall til 20 millioner kroner.

Foto: Frøya Idrettslag

– Det er helt fantastisk. Tenk om flere hadde vært som ham. Dette er en flott julepresang til alle medlemmene i Frøya, sier styreleder Rune Løseth i Frøya Allianseidrettslag.

Frøya sitt basketlag er ett av åtte lag på øverste nivå på herresiden i norsk basket. Laget, som for tiden ligger på femteplass i BLNO, spiller på dispensasjon fra forbundet i en liten og slitt hall som ikke oppfyller kravene.

Frøya vil bygge en helt ny hall i tillegg til den eksisterende Frøyahallen.

– Fotballspillerne vil kunne være samlet hele året rundt. På vår, sommer og tidlig høst kan de spille på en ny moderne bane, og høst og vinter kan de trene inne i Frøyahallen i stedet for å være spredt på gymsaler på ulike skoler. Basketspillerne vil få en større og bedre hall som er er mer egnet for basket, skriver klubben.

Styrelederen forteller at de har visst om pengegaven noen uker, men at de har ventet med å slippe nyheten mens de har planlagt oppstart av byggingen.

– Vi har planlagt en ny hall en stund, og rettet en forespørsel til ham. Dette konseptet likte han veldig godt, og det tok ikke mange minuttene før han sa ja, sier Løseth.

Ikke første gang

Ifølge Frøya IL er planleggingen av arbeidet allerede i gang. De håper den kan stå ferdig allerede i 2015, dersom de får nødvendige tillatelser hos kommunen.

Trond Mohn sto også for finansieringen da dagens kunstgressbaner på Melkeplassen i Bergen ble bygget i 2003. Da gav 18 millioner i gave til idrettslaget.

Nå, elleve år senere, blar han på ny opp for å ruste opp de samme banene, som er preget av dårlig dekke og svært dårlig drenering.

– Han er en kjempemann og har støttet oss så lenge. Det setter vi enormt stor pris på, sier Løseth.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik