NRK Meny
Normal

Mjelde vurderer pause

Hensynet til familien gjør at Brann-trener Mons Ivar Mjelde vurderer å ta en pause fra trenerrollen.

Mons Ivar Mjelde

SLITSOM REISING: Mons Ivar Mjelde innrømmer at hundre reisedøgn i året sliter på en firebarnsfar. - Det er uten tvil all reisingen som sliter mest, sier han.

Foto: PATRICK STRAUB / AP

Mons Ivar Mjelde

OPPTURER! Det kan være slitsomt å være best. I år nådde Mjelde høydepunktet i trenerkarrieren, neste år vurderer han å ta en pause fra det han kaller «sirkuset».

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

I sin femte sesong som Brann-trener klarte Mons Ivar Mjelde det som ingen Brann-trener har klart siden 1963, å ta seriegullet til Bergen.

Det gjorde at han også ble kåret til årets trener i eliteserien.

Men med en målsetting om å bli en nordisk kanonklubb i fotballsammenheng, innrømmer den sindige ostringen at trenerlivet tar på.

Mjelde har kone og fire sønner som han synes han må si farvel til for ofte. I et intervju i BA lørdag - i forbindelse med at avisens lesere kåret ham til årets bergenser - avslørte en usedvanlig åpenhjertig Mjelde hvordan han opplever hverdagen som hovedtrener i Sportsklubben Brann.

 

Kanskje tar jeg en pause fra dette sirkuset

Mons Ivar Mjelde

 

- Klart det er tøft

- Kanskje tar jeg en pause fra dette sirkuset, sier Mjelde til BA, når han blir spurt om hva han gjør etter kontraktens utløp neste høst.

Ikke alle dager har vært like bra for Mons Ivar Mjelde

NEDTURER: - Jeg har bare hatt en håndfull helger i ro og fred hjemme. Klart det er tøft, sier Mons Ivar Mjelde.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Han synes pågangen fra media har vært enorm etter at Brann sikret det etterlengtede seriegullet. Men det er likevel alle reisedøgn borte fra familien som tærer mest.

- Det er uten tvil all reisingen som sliter mest. I år har jeg hatt cirka hundre reisedøgn. Jeg har bare hatt en håndfull helger i ro og fred hjemme. Klart det er tøft, svarer en åpenhjertig Brann-trener.

- Du får ikke nok tid med familien?

- Nei, det er klart at det alltid er mye som skal følges opp på hjemmebane. Derfor har jeg satt en helt klar grense for hvor og når jeg skal være tilgjengelig for media, svarer han til BA.

Siste video

Bilder med tillatelse fra TV2
Hovedfeltet på vei opp Laksebakken under sykkel-VM søndag 24. september
Se innspurten fra U23 rittet - bilder med tillatelse fra TV2