NRK Meny
Normal

Mjelde årets trener

Han er blitt utskjelt og kritisert, men i dag kom anerkjennelsen: Mons Ivar Mjelde er årets trener 2007.

Mons Ivar Mjelde

FÅR HEDER: Mons Ivar Mjelde er kåret til Årets Trener av Trenerforeningen.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det er Norsk Fotballtrenerforening som mener at Brann-treneren er den som har utmerket seg aller mest denne sesongen. Kanskje ikke så rart. Med sin stein på stein-filosofi har ostringen gjort gull av gråstein. Seriegull, faktisk.

– Jeg er ydmyk i forhold til dette, og tar imot prisen på vegne av teamet. For det vi har gjort, har vi gjort som et team. Samtidig er jeg stolt over det vi har oppnådd, sier Mons Ivar Mjelde til Bergensavisens nettutgave.

Konflikt med Andresen

Brann-treneren har vært svært omdiskutert etter at han tok over for Teitur Thordarson som trener for eliteserieklubben. Blant annet skal det ha vært en fotballfaglig konflikt mellom treneren og kapteinen som førte til at Martin Andresen forlot Brann etter seriegullet.

Mjelde legger ikke skjul på at han har vært gjennom en læringsprosess, og har i en rekke intervjuer takket Brann for at han har fått tid til å utvikle seg og bygge et slagkraftig lag.

- Har lært mye

– Man lærer mye gjennom fem år som trener i Brann. Personlig var jeg veldig heldig med tidspunktet jeg ble ansatt på. Klubben var på et annet sportslig nivå, og jeg har vokst med klubben, sier Mjelde til BA.

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik