NRK Meny
Normal

Mjelde åpner for å forlate Brann

– Tiden vil vise hva som skjer, sier gulltreneren. Samtidig innrømmer Mjelde at han har tenkt tanken om å forlate Brann.

Mons Ivar Mjelde

VURDERER PAUSE: Mons Ivar Mjelde er i tenkeboksen, og vurderer sterkt å ta en pause fra trenerjobben i Brann når kontrakten hans løpet ut ved utgangen av neste sesong.

Foto: Steinar Apalnes

Etter fem år i det som inntil nylig var landets tøffeste og mest utsatte trenerjobb, har Mons Ivar Mjelde vunnet nesten alt som er. Gull, sølv og bronse i serien, og cupgull i 2004. Enkelte har tatt til orde for at 39-åringen burde gi seg som Brann-trener mens klubben er på topp, men til NRK Hordaland sier den sindige ostringen at han er innstilt på å fullføre kontraktsperioden, som løper ut neste sesong.

Hva som skjer etter det, er han derimot ikke sikker på. En pause fra Brann er blant alternativene, bekrefter Mjelde.

– Det kan være greit med en pause fra fotballen, for å få nye impulser utenfra. Hva som skjer når kontraktstiden min er over, vet jeg ikke. Men det er krevende å være trener i Brann og av og til ønsker man å bruke mer tid på å ta seg av familien, sier Mjelde til NRK Hordaland.

NETT-TV: Se den ville feiringen

Vil gjøre Brann ledende i Norden

Ikke at det mangler motivasjon til å gå løs på nye år som Brann-trener. Mjelde ser for seg en ny storhetstid for rødtrøyene etter det historiske seriegullet.

– Brann skal bli ledende i Norden, både sportslig og økonomisk. Utfordringene står fortsatt i kø, og vi skal jobbe hardt for å møte dem, sier Mjelde.

– Skal Brann kopiere Rosenborg?

– Nei, det skal vi være forsiktige med å si. Rosenborg slo seg opp i en tid hvor mange av de andre klubbene slet, og det de gjorde var en fantastisk prestasjon. Nå er situasjonen annerledes, mange av klubbene har fått nye stadioner og bedre økonomi. Derfor vil det blir vanskeligere for en klubb å ha det hegemoniet nå som Rosenborg hadde den gangen, sier Mjelde.

Brann tror på Mjelde

Sportsdirektør Roald Bruun-Hanssen sier det neste naturlige målet for SK Brann er å erobre Europa. Veien ligger åpen allerede i inneværende sesong. Ikke siden kvartfinalekampene mot Liverpool i 1997 har Brann hatt et bedre utgangspunkt i europacupen.

Og sportsdirektøren tror Mjelde er rett mann på rett plass.

– Mons Ivar har hele tiden løftet klubben til nye høyder, og jeg har god tro på at han kan ta Brann videre, hvis han er motivert for det selv, sier Bruun-Hanssen til NRK Hordaland.

Kan få gullkontrakt

Han legger ikke skjul på at det situasjonen rundt en eventuell forlengelse av kontrakten med Mjelde er en ganske annen enn da ostringen tiltrådte.

– Han har lagt et godt grunnlag for sin videre fremtid, smiler Bruun-Hanssen.