NRK Meny
Normal

Mistenker narkosmugling: Kastet bag over bord, person i gummibåt plukket den opp

Flere vitner så en mann kaste en bag over bord fra danskebåten på vei inn til Bergen. Så kom en person i båt og plukket den opp.

Danskebåten

– KASTET BAG: Bagen skal ha blitt kastet av danskebåten da den passerte her ved Vatlestraumen. Bildet er tatt i ettermiddag, når båten er på vei ut igjen fra Bergen.

Foto: Monica Stoknes / 03030-tipser

Politiet hadde søndag ettermiddag flere patruljer ute i området Håkonshella og Alvøen i Bergen vest.

Der lette de etter en liten gummibåt, der føreren skal ha plukket opp en gjenstand som ble kastet over bord fra danskebåten da den passerte Vatlestraumen.

Meldingen kom klokken 11.20.

– Både et vitne på danskebåten og personer i en annen båt observerte dette. Det ble kastet en bag eller lignende gjenstand fra danskebåten, og så kom det en person i en hurtiggående gummibåt og plukket den opp, forteller politiets operasjonsleder Morten Kronen.

Den bag-lignende gjenstanden skal ha hatt blåser festet i seg da den ble kastet. Politiet mistenker at det kan dreie seg om innførsel av narkotika.

– Det kan være god grunn til å tro det, men vi holder alle muligheter åpne, sier Kronen.

Registrerte trafikk i området

Den grå og hvite gummibåten skal ha kjørt et stykke sørover, før den vendte retningen mot nord og området mellom Kongshavn og Ramsvik.

Flere patruljer har lett i området, og politiet har også registrert biler som har kjørt til og fra.

– Jeg møtte på en patrulje som spurte hva de forskjellige vikene her het. De sa ikke hvorfor de var her, forteller Monica Stoknes, som bor ved Storingavika sør for Håkonshella.

Narkohund markerte

Tollerne på kaien i Bergen der danskebåten legger til er også informert.

– Narkotikahunden deres, som var der helt rutinemessig, markerte på en av passasjerene. Han innrømmet å ha brukt hasj før turen, men det trenger ikke ha noe med dette å gjøre, sier Kronen.

Politiet noterte mannens personalia før han ble dimittert.

Klokken 15 har politiet avsluttet søket etter gummibåten.

Laster kart, vennligst vent...

MISTENKER NARKOSMUGLING: En bag skal ha blitt kastet over bord fra danskebåten da den passerte Vatlestraumen under innseilingen til Bergen.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik