NRK Meny
Normal

Tror sigarettsneip førte til evakuering av 40 personer

Førti personer ble evakuert da det begynte å brenne i rømningsveien i en bygård i Bergen. – Det begynner ikke å brenne av seg selv, sier brannvesenet.

Brann i Håkonsgaten i Bergen

BRANN I BYGÅRD: Store brannmannskaper rykket ut til meldinger om brann i en bygård i Håkonsgaten i Bergen.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei

SISTE: Politiet sier til NRK mandag formiddag at hovedteorien de arbeider ut i fra nå er at brannen har startet som en ulmebrann i en søppelpose. Det er vanlig å røyke på stedet der brannen startet, og det er funnet sneiper der,

– Vi leter ikke aktivt etter noen. Vi kan ikke utelukke at den er påtent, men ser på det som mer sannsynlig at brannen har startet i sammenheng med sigarettrøyking i baktrappen der det brant, sier politiførstebetjent Pål Roaldsen i Vest politidistrikt.

Brannvesenet fikk meldinger om mye røyk i andre etasje i bygården i Håkonsgaten klokken 20.51. De rykket ut med store mannskaper.

– Personen som meldte fra til oss var den som hadde forsøkt å slukke brannen selv med et pulverapparat, forteller Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen.

Personen var usikker på om han hadde klart å slukke brannen helt, da det var så mye røyk i bygården. Da brannvesenet kom fram noen minutter senere fikk de dynket brannstedet med vann.

Brannen ble meldt slukket like etter klokken 21. Det er ikkej store skader på bygget. Måndag føremiddag føretar politiet nye tekniske undersøkingar på staden.

– Begynner ikke å brenne av seg selv

Førti personer ble evakuert fra bygget. Alle kom seg ut selv om den ene rømningsveien var sperret av brannen. Ingen er skadd.

– Det er jo røyken som er farlig for folk, og her var det mye røyk. Så det var viktig å vå gjennomsøkt bygningen raskt, forteller Villanger.

Brannen skal ha startet i det som blir beskrevet som et lite bål av papir og plast som lå i rømningsveien. Brannvesenet mistenker at det er påsatt.

– Det er uansett veldig alvorlig når det brenner i en rømningsvei. Og det begynner ikke å brenne av seg selv. Men det er politiet som etterforsker saken, sier Villanger ved 110-sentralen.

De evakuerte fikk flytte hjem igjen etter litt lufting i bygården. Det skal ikke være røykskader i noen av leilighetene.

Avhører vitner

Håkonsgaten var stengt da brannvesenet holdt på med slukkearbeidet i bygården, men de har avsluttet på stedet. Politiet etterforsker saken videre.

– Vi foretar nå undersøkelser og avhør av vitner på stedet, Jeg har ikke noen detaljer om hva som har kommet frem foreløpig, sier Arve Samsonsen ved Vest politidistrikt.

– Tror dere brannen var påsatt?

– Vi kan i alle fall ikke utelukke det, men noe mer enn det vet vi foreløpig ikke.

Laster kart, vennligst vent...

Siste video

Statsmininisteren med da 21. utgave av Ekstremsportveko startet i helgen.
Programleder: