NRK Meny
Normal

Mor og sønn funnet døde i enebolig i Bergen

Kvinne fant broren og moren døde i morens hjem på Nordås. Politiet etterforsker dødsfallene som mistenkelige, og har beslaglagt medikamenter.

Nordåstræet

TO FUNNET DØDE: To personer ble tirsdag formiddag funnet døde i denne eneboligen på Nordås i Bergen.

Foto: Lars Chr. Wallace / NRK

Politiet har igangsatt etterforskning av to mistenkelige dødsfall på Nordås i Bergen.

En kvinne i midten av 60-årene og hennes sønn i midten av 40-årene ble tirsdag formiddag funnet døde i morens enebolig i Nordåstræet. Det var mannens søster som fant broren og moren døde.

Årsaken til at politiet etterforsker dødsfallene som mistenkelige, er at politiet og rettsmedisinerne ikke har klart å anslå dødsårsaken, etter undersøkelser av de avdøde og i boligen.

De to ble funnet ved siden av hverandre i samme rom i huset.

– Det er ingen ting på åstedet som peker i retning av noe kriminelt, og dermed kan vi heller ikke fastslå dødsårsak foreløpig, sier politistasjonssjef Morten Ørn ved Bergen sør politistasjon til NRK.

– Det er ikke situasjonsspor som tyder på noe håndgemeng eller slagsmål, det er ikke funnet noe våpen, og det er ikke noen synlige merker etter vold på noen av de avdøde, utdyper han.

Sjef for bergen sør politistasjon, Morten Ørn

ETTERFORSKER TO DØDSFALL: Politistasjonssjef Morten Ørn ved Bergen sør politistasjon. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Mikal Olsen Lerøen

Har beslaglagt medikamenter

Grunnet de manglende fysiske sporene på stedet, mistenker politiet at medikamentinntak kan være årsak til dødsfallene.

– Det er noe vi etterforsker. Det er gjort beslag av medikamenter i boligen, sier Ørn.

Han utelukker ikke at det kan dreie seg om drap.

– Vi holder alle muligheter åpne nå, og jobber ut ifra ulike hypoteser, sier han.

Ifølge BA skal politiets hovedteori være naturlig dødsfall fulgt av en overdose narkotika. De to personene er transportert til Gades Institutt for obduksjon.

Har gjennomført fire avhør

Mannen i 40-årene ble mandag meldt savnet fra en helseinstitusjon, og tirsdag ba politiet søsteren om å oppsøke boligen, sier Ørn til BT. Der fant hun moren og broren døde. Klokken 11.06 ble politiet varslet.

Politistasjonssjefen opplyser at politiet hadde kjennskap til de to avdøde fra før.

Tirsdag er det gjennomført fire vitneavhør i saken. Onsdag skal det gjennomføres flere.

– Vi har ikke kunnet fastslå dødstidspunktet, men det er trolig snakk om mellom en uke og noen dager. 29. februar var siste sikre observasjon av sønnen, sier Ørn.