Mistanke om kappkjøring i 145 km/t

Lensmannen tok alvorsprat med kvinnelig sjåfør (18) etter denne villmannskjøringen som endte på taket. Ungdommer reddet av autovernet.

Kjell-Idar Vangberg, lensmann Lindås og Meland

ULYKKESBILDENE: Kjell-Idar Vangberg, lensmann i Lindås og Meland, studerer bildene fra ulykkesstedet. – Drar du sidelengs ut av veien i 145 km/t har du flaks om du overlever. Autovernet reddet dem, sier Vangberg til NRK.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Natt til 14. mai skjedde en stygg trafikkulykke på riksvei 57 i Lindås. En bil med fire ungdommer havnet i autovernet ved Vågseidet, snurret rundt og havnet på taket, ifølge lokalavisa Strilen.

Føreren var en kvinne på 18 år. En 21-årig kvinne ble sendt til Haukeland sykehus klokken 02.30. De øvrige i bilen måtte til legevakten med lettere skader.

Av og til er det noen som trenger å bli «konfirmert». Her har vi en 18-årig sjåfør som akkurat har fått sertifikat. Og så utsetter hun seg selv og sine venner for så stor risiko.

Kjell-Idar Vangberg, lensmann

Personlig prat med sjåføren

– Det er mistanke om at to biler har kappkjørt. Farten kan ha vært 145 kilometer i timen, sier en hoderystende lensmann Kjell-Idar Vangberg til NRK.

Nordhordland har de siste årene hatt mange dødsulykker i trafikken. Natt til 18. mai omkom en mannlig sjåfør i Romarheimsdalen etter en frontkollisjon.

Denne gangen bestemte lensmannen i Nordhordland seg for å gripe personlig inn, og ta en alvorsprat med sjåføren.

18. mai måtte hun møte på lensmannskontoret for en personlig samtale.

LES OGSÅ: Russebilulykken: – 18-åring i kunstig koma

Gikk på taket i Lindås

BØYDE AUTOVERNET: Ulykkesbilen med de fire ungdommene fikk sleng og traff dette autovernet på Vågseidet i Lindås i høy fart. Det bærer metallet tydelig preg av.

Foto: Politiet

– Flaks at de overlevde

– Av og til er det noen som trenger å bli «konfirmert». Her har vi en 18-årig sjåfør som akkurat har fått sertifikat. Og så utsetter hun seg selv og sine venner for så stor risiko. Kappkjøring i den farten er ikke bra, sier Vangberg.

Førerkortet til kvinnen ble beslaglagt på stedet. Saken vil få rettslig etterspill.

Lensmannen presiserer at det viktigste for ham er å innprente gode holdninger i trafikken, og at de involverte lærer av det som skjedde. Spesielt den unge sjåføren.

– Jeg så at hun ikke var særlig høy i hatten. Og det burde hun ikke være. Hadde bilen kjørt ut ti meter tidligere, og ikke truffet autovernet, hadde de havnet rett i fjellveggen. Drar du sidelengs ut av veien i 145 km/t har du flaks om du overlever. Autovernet reddet dem, sier lensmannen.

Skadd kvinne utskrevet

– Hva kan du fortelle om den påståtte kappkjøringen?

– De to bilene drev forbikjøringer frem og tilbake i forkant av ulykken, og holdt stor fart fra Knarvik og frem til ulykkesstedet. Vi er kjent med hvem den andre føreren er, og vi etterforsker begge sjåførene, sier Vangberg.

Den skadde kvinnen ble utskrevet fra Haukeland klokken 14.00 samme dag. Hun fikk bare lettere skader, opplyser sykehuset.

LES OGSÅ: Mann omkom i dødsulukke på E39 i natt