NRK Meny
Normal

Meteorologen: – Hold deg inne

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel i dag. – Folk bør sikre løse gjenstander, sier meteorologen.

Haugastøl på Hardangervidda

MYE VIND: Det er ventet liten storm utsatte steder og full storm i områder nord for Bergen i dag, opplyser Værvarslingen på Vestlandet. Her fra Haugastøl på Hardangervidda ved 11-tiden torsdag.

Foto: Statens Vegvesen

– Det er ventet liten storm utsatte steder og full storm i områder nord for Bergen i dag. Det kan være vanskelig å gå mot vinden, store trær kan svaie og taksteiner kan løsne, folk må sikre løse gjenstander, sier meteorolog Aslaug Skålevik Valved til NRK.

Værvarslingen på Vestlandet har i dag sendt ut OBS-varsel for Vestlandet. Uværet vil vare ut helgen. Dermed vil vinterferien avsluttes med storm og uvær for mange.

– Kombinasjonen med sterk vind, mye nedbør og snø i fjellet kan gi vanskelige kjøreforhold. Vinden er sterkest på fjellet, befinner du deg der bør du holde deg inne, advarer meteorologen.

Hun oppfordrer folk til å sikre løse gjenstander for å unngå skade.

Laster Twitter-innhold

Vindmåler ute av drift

Vegtrafikksentralen har fått inn flere telefoner om sterk vind på Sotrabrua.

– Vindmåleren på broen er ute av drift og vi har sendt ut en person for å sjekke om det er farlig å kjøre der, sier Tore-André Halland ved Vegtrafikksentralen.

Politiet har foreløpig besluttet å ikke stenge broen.

Sotrabroen under Nina

FUNKER IKKE: Vindmåleren på Sotrabroen er ute av drift.

Foto: Statens vegvesen / Webkamera

– Det er ikke noen fare på ferde. Politi og lokale entreprenører har vært på stedet og vurdert det som trygt å kjøre over broen. Vindmåleren er fremdeles i ustand. Vi vurderer fortløpende om vi må stenge broen for større kjøretøy, opplyser Halland.

Uværet skaper størst problemer på fjellet.

Vikafjellet og Hol-Aurland er stengt på grunn av uvær og fare for ras. På Hardangervidda er det stengt for alle kjøretøy under 7,5 tonn, og kolonnekjøring for de over 7,5 tonn. På Hemsedalsfjellet og på Haukelifjell er det kolonnekøyring for alle kjøretøy.

– Følg med på værmeldingen

Meteorolog Skålevik Valved sier at vinden vil minke i løpet av dagen, men ta seg opp igjen i kveld.

– Et nytt lavtrykk vil komme utover kvelden og vinden vil være sterk i løpet av de neste dagene. Folk som skal ned fra fjellet og skal krysse fjelloverganger, bør følge med på værmeldingen, oppfordrer meteorologen.

Siste video

Det kokte i klubbhuset til Fana idrettslag etter at klubben tok sitt andre OL-gull på få dagar.
Programleiar:
Programleiar: Marte Rommetveit