Metalstjerne hyller åpen Gaahl

Gorgoroth-stjerne stod frem med nær mannlig venn og lanserer kleskolleksjon. - Toppen av individualisme, skryter Dani Filth.

Vokalisten Gaahl i blackmetal-bandet Gorgoroth

FÅR ROS: Black metal-kompis mener Gaahls svært nære vennskap med modellagent Dan De Vero til fulle viser meningen med black metal.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Tidligere i år stod Kristian Espedal, bedre kjent som den liksminkede vokalisten Gaahl i black metal-bandet Gorgoroth, frem og fortalte om sitt nære forhold til moteskaperen og modellagenten Dan De Vero.

I et intervju med nettstedet iBergen.no fortalte de to om sitt første møte i 2006, da Gorgoroth leide inn modeller fra De Veros firma til en videoinnspilling i Grieghallen. Det ble starten på et svært nært forhold mellom de to mennene, som neste år lanserer en kleskolleksjon sammen.

- Helt briljant !

Reaksjonene i black metal-miljøet var blandede, men fremtredende musikervenner av Gaahl og hans versjon av Gorgoroth støtter nordmannen fullt ut og hyller hans åpenhet.

- Jeg syns det er helt briljant! Folk snakker om at black metal skal fremme individualisme, og det Gaahl gjør er trolig det ultimate av akkurat det, sier Dani Filth, frontfigur i bandet Cradle Of Filth, til Decibel.

Cradle Of Filth

TURNERER SAMMEN: Vokalist Dani Filth (midten) kjenner Gorgoroth godt fra før.

Foto: Promo

- Jeg mener, jeg gir blaffen i om han liker menn. Men dette er ikke bare en mann. Det er en motedesigner, og de lager sommerkjoler for kvinner sammen. Verdens ondeste fyr designer sommerplagg for modeller i Oslo. Det blir ikke stort morsommere enn det. Helt hysterisk! Jeg har faktisk stor respekt for det, sier Filth.

- Liker å forvirre folk

Cradle Of Filth tar med seg Gaahl-utgaven av Gorgoroth på turné i høst. De to bandene kjenner hverandre godt, og turnerte sammen så tidlig som i 1995.

Gaahl og Dan De Vero er nå venner og forretningspartnere. Vokalisten fortalte til iBergen.no at han er fullstendig komfortabel med også å fronte sine ikke fullt så mørke sider.

Gorgoroth

STRID: Gitarist og grunnlegger Infernus brøt ut av gruppen i fjor og krever rettighetene til bandnavnet.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

- Hva folk generelt sett tenker, bryr jeg meg ikke om. De som kjenner meg privat syntes ikke det var spesielt rart. Jeg kommer jo ikke til å forandre meg som person fordi det plutselig er noen kjoler ute i verden. Dessuten liker jeg å forvirre folk, sa Gaahl til nettstedet.

Brudd og navnekonflikt

Det eksisterer nå to band som begge kaller seg Gorgoroth, etter at gitarist Infernus i fjor høst brøt ut av bandet. Infernus grunnla bandet i 1992, og hevder å ha rettighetene til fortsatt bruk bandnavnet. Gaahl og bassist King Ov Hell, som kom med i gruppen i henholdsvis 1998 og 1999 og i de siste årene har skrevet det meste av musikken, hevder det samme og har turnert som Gorgoroth etter bruddet.