NRK Meny
Normal

Metalhelter til Bergen i sommer

Avenged Sevenfold har mistet to trommiser på kort tid. Nå er de klare for Bergen.

Avenged Sevenfold

TIL KOENGEN: Matthew Shadows og resten av Avenged Sevenfold, spiller på Koengen.

Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

Gruppen spiller på Bergenhus Festning Koengen søndag 19. juni, som headliner på den nye Bergen Calling-festivalen i regi av Bergen Live.

Dream Theater-vikar

I desember 2009 døde bandets trommeslager James Owen Sullivan. Velrenommerte Mike Portnoy fra Dream Theater steppet inn. Kort tid etter at Portnoy forlot Dream Theater, ble han sparket også fra Avenged Sevenfold. På den kommende turnéen skal Aril Ilejay (ex-Confide) banke bøtter for amerikanerne.

Avenged Sevenfold ble dannet i 1999 og fikk sitt gjennombrudd i 2006, de de både gjorde kritikerroste opptredener på Ozzfest-festivalen i USA og slo Rihanna og Chris Brown i kampen om prisen for beste nye artist på MTV Video Music Awards.

Skiftet sound

Musikalsk har kvintetten beveget seg fra hardcore metal til en mer mainstream hard rock-sound, blant annet illustrert ved at vokalist Matthew Shadows har gått over fra skriking og «growling» til mer tradisjonell synging.

California-gjengen er også blant headlinerne på årets Rock am Ring-festival i Tyskland, og på metal-festen Donington i England.

Bergen Live opplyser at årets festival vil bestå av tre til fire band, og at de øvrige vil bli annonert fortløpende etterhvert som de blir klare.