Mobbet ut av Rødt, nå er hun klar for SV

I fjor høst følte kvinneaktivisten seg mobbet ut av Rødt. Nå har Anne Kathrine Eltvik meldt seg inn i SV.

Anna Kathrine Eltvik
Foto: Gunn Elisabeth Nord / Rødt

– Årsaken til at jeg ikke har meldt meg inn før, er at SV i regjeringsposisjon var med på sende soldater til Afghanistan. Det er sterke krefter i SV som var mot dette, og jeg vil samarbeide med disse for å gjenreise SV som et sosialistisk fredsparti, skriver Eltvik i en pressemelding.

Hun forteller at hun 1. mai meldte seg inn i SV etter å ha konferert med partiets kvinnepolitiske leder, Marthe Hammer, og bystyrepolitiker Oddny Miljeteig.

– Jeg har gjort en avtale med dem om at jeg skal få fortsette med mitt sterke kvinnepolitiske engasjement i SV, opplyser hun.

Mener hun ble utstøtt

Etter en flere år lang konflikt trekte Eltvik seg fra alle politiske verv i Rødt høsten 2013. Da følte hun seg mobbet ut av partiet. Hun hevdet at flere i partiet sluttet å hilse på henne og fjernet henne som venn på Facebook.

– Jeg har vært et offer for sosial utstøtelse, mente hun.

LES OGSÅ: Rødt-politiker anmelder netthets

Dråpen som fikk begeret til å renne over var en epost der hun ble beskrevet som arrogant, ukameratslik, vanskelig å samarbeide med, og en solospiller.

– Slike karakteristikker er veldig nedbrytende, sa hun, og forlot partiet.

– Klarer ikke lenger å være partiløs

Nå søker Eltvik innflytelse igjen, denne gang i SV.

– Det er i hovedsak kuttene i barnevernet, asylpoliitkken, miljøpolitikk og angrep på selvsagte kvinnerettigheter, som gjør at jeg ikke lenger klarer å være partiløs. I SV er det mange andre som er opptatt av de samme sakene, og jeg søker nå inn i dette fellesskapet for å få til positiv endring, sier Eltvik nå.