Her bommer de kraftig på været

Mens resten av Sør-Norge skulle få bitende kulde, slo TV 2 til og meldte 40 plussgrader i Bergen i dag. Og det er ikke bare i dag værmelderne har blingset.

40 grader i Bergen

HETT I VEST: Slik så TV 2s værmelding for Sør-Norge ut i dag.

Foto: Even Nielsen, P3Nyheter

Seerne som så morgenens værmelding på «God morgen, Norge» fikk se at TV 2 meldte svært lokalt finvær for Bergen i dag.

60 grader forskjell

Værmeldingen onsdag morgen meldte nemlig strålende sol og hele 40 plussgrader i og rundt Bergen. Resten av Sør-Norge kunne ifølge TV 2s værpresentatør Ane Nyrerød vente seg fra -3 til – 20 grader,

Feil på værmeldingen

OOPS! Det er ikke bare TV 2 som har bommet. Leser Rita Sundseth Eriksen sendte oss dette bildet av NRK sin værmelding fra tirsdag kveld. Det blir kulderekord på Hol med 90 kuldegrader, ifølge Kristen Gislefoss.

Foto: Rita Sundseth Eriksen

Feil på værmeldingen

FLAU FEIL VIND: TV 2 hadde denne værmeldingen lørdag, ifølge vår observante leser Rita Sundseth Eriksen. Det skulle gå hardt for seg i Oslofjorden ifølge værmelder Desta Marie Beeder.

Foto: Rita Sundseth Eriksen
Men vakthavende meteorolog Mariann Aabrekk i Storm Weather Center kan helle kaldt vann i blodet hos dem som kanskje øynet et håp om sydlandsk stemning på Vestlandet.

– He-he, nei vi kan vel alle være enige i at dette er en tastefeil. Værpresentatøren fikk det med seg, og korrigerte det på direkten, sier hun når NRK ringer.

NRK P3 var blant dem som fikk med seg den optimistiske værmeldingen, og knipset et bilde av TV 2-skjermen klokken 08.15.

LES OGSÅ: – Vi mister gjester fordi yr.no melder feil vær

Slik blir været egentlig

– Vi kan dessverre ikke melde 40 plussgrader i Bergen i dag. Det tror jeg de fleste har forståelse for, flirer Aabrekk.

Storm fikk telefoner og tilbakemeldinger fra flere seere.

– Folk var veldig fornøyde med varselet, men skjønte vel at det var en feil. Det er i hvert fall kjekt at folk følger med og fikk det med seg, sier Aabrekk.

Hun kan i stedet fortelle hvordan været egentlig blir i og rundt Bergen i dag:

– Det blir klart vært, så sånn sett stemte jo symbolet. Men det blir nok en god del kaldere, fra minus 5 til minus 7 grader, sier meteorologen.

Som bildene fra våre observante lesere viser, har både TV 2 og NRK bommet kraftig på værmeldingene de siste dagene. NRK meldte 90 kuldegrader på Hol og TV 2 varslet at vinden i Oslofjorden kunne komme opp i 50 meter per sekund.

  • Og en skikkelig værmelding kan du få på YR.no.