NRK Meny
Normal

Havnet midt i tragedien: – Tragisk oppdrag

Mannskapet på «Multi Quality» havnet midt i tragedien ved Turøy. Gjennom hele helgen har mange frivillige stilt opp, og de tre personene på oppdrettsfartøyet fikk en av hovedrollene.

Turøy

ULYKKESSTEDET: Det grønne fartøyet har vært godt synlig ved Turøy de siste dagene. Mannskapet på kranbåten har i helgen hevet vrakdeler fra helikopteret som styrtet på fredag.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– Helt tragisk, sier daglig leder Petter Thoresen i moldefirmaet FSV Group AS om helgens oppdrag.

Båten og mannskapet på tre var i området vest for Bergen da helikopteret styrtet like før klokken 1200 på fredag. De tre gikk direkte til ulykkesstedet og bistod fra første stund.

– Spesielle omstendigheter

I løpet av helgen har «Multi Quality» heist opp vrakdeler fra helikopteret.

– Rent teknisk har båten vært velegnet til oppgavene ved Turøy, men jobben har jo blitt gjort under helt spesielle omstendigheter, sier Petter Thoresen.

Han ønsker ikke å utdype mannskapets opplevelser de siste dagene.

Svært mange har vært involvert i søk og opprydning etter ulykken.

– Umulig å forberede seg på noe sånt, sier Jarl Martin Hestad og Eirik Torsvik Monssen fra Øygarden brannvesen som også var blant de første på ulykkesstedet.

Første jobb på Vestlandet

Den helt nye båten, som skal drive med slepe-, frakte- og serviceoppdrag for oppdrettsnæringen, var på sitt første oppdrag sørover på Vestlandet. Den ble døpt i Molde forrige helg.

Petter Thoresen var selv ikke ombord i båten da helikopteret styrtet, men er på «Multi Quality» nå og forteller at de har avsluttet sin jobb ved Turøy.

Helikopteret heves

SERVICEFARTØY: «Multi Quality» er moldeselskapet FSV Group ASs nyeste fartøy. Det skal drive med service for oppdrettsnæringen, og var på sin første tur sørover på Vestlandet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås