Mann siktet for voldtekt på Voss

Siktede fikk politiet på døren to timer etter at kvinnen leverte anmeldelsen. – Vi ser ingen sammenheng med andre voldtektssaker i området, sier lensmann Ivar Hellene.

Ivar Hellene

FJERDE VOLDTEKTSSAK PÅ ETT ÅR: Lensmann Ivar Hellene holder foreløpig kortene tett til brystet i den ferskeste voldtektssaken på Voss.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Kvinne i 30-årene oppsøkte voldtektsmottaket i Bergen natt til tirsdag og fortalte at hun var blitt voldtatt av en mann på Voss. To timer senere ble en mann pågrepet og siktet i saken.

Politiet ønsker ikke å si noe om hvorfor kvinnen, som er hjemmehørende i bergensområdet, gjorde på Voss, er heller om det er noen relasjon mellom de to.

– Foreløpig ønsker vi å si minst mulig. Vi er helt i starten av etterforskningen og jobber med å få oversikt over saken, sier lensmann Ivar Hellene til NRK.

Pågrepet i egen bolig

Voldtekten skal ha skjedd i utkanten av Voss sentrum tirsdag kveld. Klokken 2.30 natt til onsdag at kvinnen oppsøkte voldtektsmottaket i Bergen. 4.30 banket politiet på hjemme hos mannen som nå er siktet i saken.

– Mannen ble pågrepet i sin egen bolig og deretter fraktet til politistasjonen i Bergen. Han ble også sendt til voldtektsmottaket for undersøkelser. Mannen sitter nå i arresten i Bergen, sier politioverbetjent Bjørn Inge Aarsand til avisen Hordaland.

Både kvinnen og mannen skal ha vært i avhør med politiet onsdag.

– Jeg er ikke kjent med hvordan mannen så langt har stilt seg til siktelsen, sier lensmann Hellene.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling.

– Ingen sammenheng med andre saker

Det skal ikke være vitner til selve hendelsen, men flere personer er likevel gitt vitnestatus i saken og vil bli kalt inn til avhør.

Lensmannen bekrefter at politiet ikke ser noen sammenheng mellom denne saken og andre anmeldte voldtekter og voldtektsforsøk på Voss siste månedene.

Nattens voldtektssak er den fjerde politiet får i fanget det siste året. I desember anmeldte en kvinne en voldtekt i Brynagjelet . Mannen som er siktet i saken nekter straffskyld . I sommer ble en 18 år gammel jente utsatt for en uønsket seksuell handling like ved Voss stajon, og få uker senere skal en kvinne i 20-årene ha blitt overfalt og forsøkt voldtatt nær utestedet Tre Brør.