Mann pågrepet etter voldtektsforsøk

En kvinne ble dyttet inn i busker, men klarte å rope om hjelp da en mann overfalt henne på Nordnes. Et vitne løp etter mannen og klarte å holde ham igjen til politiet kom.

Voldtektsforsøk Nordnes

GIKK TIL ANGREP: Kvinnen i 40-årene gikk fra Bergen sentrum mot Klosteret og Nordnes. En mann hadde fulgt etter henne og skal plutselig ha gått til angrep på henne.

Foto: Christian Kråkenes / NRK

Politiet fikk like før klokken tre natt til søndag melding om at en kvinne hadde blitt forsøkt voldtatt på Nordnes i Bergen.

– Et øyevitne ringte oss og forklarte at kvinnen hadde ropt om hjelp da en mann overfalt henne og forsøkte å tvinge seg på henne, sier operasjonsleder Jan Steimler til NRK.

Kvinnen i 40-årene gikk fra Bergen sentrum mot Klosteret og Nordnes. En mann hadde fulgt etter henne og skal plutselig ha gått til angrep på henne.

– Mannen skubbet henne inn i noen busker og forsøkte å tvinge en formentlig seksuell handling på henne. Kvinnen kjempet i mot og ropte om hjelp, sier Steimler.

Løp fra stedet

Voldtektsforsøk Nordnes

Politiet har satt opp sperringer i området der kvinnen skal ha blitt forsøkt voldtatt

Foto: Christian Kråkenes / NRK

Kvinnen hadde en venn i nærheten som hørte hennes rop om hjelp og fikk skubbet unna mannen. Kameraten til den fornærmede kvinnen fikk varslet politiet og tok opp jakten på mannen.

– Han løp etter gjerningsmannen og det oppsto en basketak mellom dem. Politiet kom raskt til stedet og fikk pågrepet gjerningsmannen.

Kvinnen ble sjokkert, men er ikke fysisk skadet. Steimler er imponert over kvinnens venn.

– Jeg berømmer innsatsen hans. Det er kjempeflott at han klarte å få tak i han, slik at vi fikk pågrepet han.

Sjekkes opp mot andre saker

Gjerningsmannen sjekkes nå opp mot overgrepssaker over hele landet.

Tidligere denne uken anmeldte en kvinne en voldtekt som skal ha skjedd i Bergen sentrum.

Politiet har etterlyst gjerningspersonen i media. Frem til nå har ingen blitt pågrepet. Politiet sjekker nå om det kan være en sammenheng mellom disse overgrepene.

– Det er foreløpig for tidlig å si om det er noen sammenheng, men vi undersøker nå dette. Vi har tatt flere prøver av mannen og vil sjekke disse opp mot andre saker over hele landet, sier Steimler.

Han sier at de ønsker tips i begge disse sakene. Kontakt politiet på 02800.