NRK Meny
Normal

Mann funnet livløs i politiets varetekt

En mann ble onsdag kveld funnet livløs i arresten på politihuset i Bergen sentrum.

Celle Bergen politistasjon

MANN FUNNET LIVLØS: Det var på en slik celle på politihuset i Bergen en mann onsdag kveld funnet livløs. Mannen satt i politiets varetekt.

Foto: Arkivfoto

Overvåkningskamera Bergen politistasjon

KAMERA: Det er overvåkningkamera i taket i alle cellene på politihuset i Bergen.

Foto: Arkivfoto

– En mann ble onsdag kveld funnet livløs i arresten på politihuset i Bergen sentrum. Mannen var i politiets varetekt mistenkt for volds- og vinningsforhold, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Jan Steimler til NRK.

Mannen skal ha skadet seg selv, men politiet vil ikke kommentere hvordan dette har skjedd eller hva han har skadet seg med.

Onsdag klokken 18:17 ble helsepersonell tilkalt.

– Det ble startet livreddende førstehjelp på stedet. Mannen er fraktet til Haukeland sykehus med ambulanse, sier Steimler.

Operasjonslederen vil ikke svare på om mannen var ruset da han ble satt på cellen. Han vet ikke om mannen ble fremstilt på legevakten før han ble innsatt.

Det var Bergensavisen som meldte om hendelsen først.

Tilstanden til mannen er foreløpig ukjent.

Spesialenheten varslet

Politihuset i Bergen

GA FØRSTEHJELP: Politiet startet livreddende førstehjelp på stedet.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Vi vet ikke hvor lenge vedkommende har vært bevisstløs, sier innsatsleder Tom Johannessen til avisen, og legger til at det føres regelmessig tilsyn med de innsatte i arresten.

Spesialenheten for politisaker er varslet. NRK har snakket med advokat Ellen Eikeseth Mjøs som leder spesialenhetens etterforskningsavdeling i Vest-Norge. Hun bekrefter at de har mottatt melding om hendelsen.

– Vi har iverksatt undersøkelser og vi vil vurdere om vi skal etterforske saken eller ikke. Hvis noen blir alvorlig skadet, eller i verste fall dør, skal vi starte etterforskning med en gang. Vi vil avvente videre etterforskning til vi hører mer om mannens tilstand, sier hun til NRK.

Politiet har ikke oversikt over nå siste tilsyn ble gjennomført på cellen til mannen.

– Det vil nå bli sjekket, sier Johannessen til BA.

Politiet har overlatt stedet til krimteknikere og satt i gang en etterforskning. De vil også følge opp ansatte som var på jobb og som fant mannen.

Kvinne døde i arresten

I 2011 ble en kvinne funnet død i arresten på politihuset i Bergen. Kvinnen ble funnet da hun skulle slippes ut. Også den gang ble Spesialenheten koblet inn.

Visepolitimester i Hordaland politidistrikt sa den gang til NRK at de har rutiner som sier at det skal være tilsyn hver halvtime på cellene.

– Vi har også lyd og bilde-overvåking av cellene, sa han.