Ocean View Samal Resort, Filippinene
Foto: Manuel Cayon / Ap

Mann (56) bortført på Filippinene

Oppsummert

Kjartan Sekkingstad (56) fra Hordaland ble høsten 2015 bortført på Filippinene sammen med to canadiske turister og en filippinsk kvinne.

 • Sekkingstad-kidnappar drepen

  Leiaren for opprørsgruppa Abu Sayyaf, som kidnappa Kjartan Sekkingstad og tre andre på Filippinane i 2015, skal vera drepen. Det er NTB som melder at filippinske sikkerheitsstyrkar har tatt livet av Muanmar Askali, som altså er rekna for å vera hjernen bak fleire bortføringar av utlendingar i landet.

  Sekkingstad
  Foto: NICKEE BUTLANGAN / Afp
 • Sekkingstad forteller

  Kjartan Sekkingstad forteller om den dramatiske tiden under fangenskap i Filippinene. – Vi bodde sjelden mer enn et døgn på samme sted, og vi flyttet stadig på oss. Ofte gikk vi hele natten. Vi var stort sett sulteforet, og fikk stort sett aldri nok mat, forteller han under pressekonferansen i Oslo.

  Kjartan Sekkingstad under direktesending
  Foto: NRK
 • Sekkingstad utsetter reise

  Kjartan Sekkingstad utsetter reisen til Norge etter eget ønske, men planlegger en tur til hjemlandet snart. Sekkingstad skulle etter planen dra til Norge tirsdag, opplyser UD til NTB. Sekkingstad har bodd på Filippinene de siste 15 årene.

 • Avslører løsepenger

  Fredsministeren i Filippinene intervjues av NRKs Petter Svaar om frigivelsen av Kjartan Sekkingstad.

  Fredsministeren om frigivelsen av Sekkingstad
Fredsministeren om frigivelsen av Sekkingstad
Asia-korrespondent Peter Svaar har snakket med politiet på Filippinene om bortføringen. Dersom gislene er fraktet vekk fra Samal, er det dårlig nytt.
Peter Svaar