NRK Meny
Normal

Familiefar (45) død etter tunnelulykke på E16

En 45-åring fra Voss er bekreftet omkommet etter en trafikkulykke i Bogatunnelen i Vaksdal. Veien er nå åpnet for trafikk.

Dødsulykke i tunnel på E16

KRASJET I TUNNELVEGGEN: Føreren av en personbil er bekreftet omkommet etter at kjøretøyet krasjet her i Bogatunnelen i Vaksdal i morges.

Foto: Monika Blikås / NRK

Politiet fikk meldingen om ulykken på E16 klokken 08.56. Tunnelen ble straks stengt.

– En personbil har kjørt i tunnelveggen og det er store materielle skader både på kjøretøy og tunnelveggen. Helsepersonell på stedet bekreftet like over klokken 09.00 at en person, føreren av bilen, har omkommet, sier operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt til NRK.

Det skal kun ha vært en person i bilen.

Politiet opplyser at det var en 45 år gammel mann fra Voss som døde i ulykken. Like før klokken 13.00 er de nærmeste pårørende, kone og barn, varslet om dødsfallet.

Trafikale problemer etter dødsulykken i Bogatunnelen.

HER SNUR DE: All trafikk, også flere store kjøretøyer, ble omdirigert etter ulykken.

Gjør undersøkelser

Sammenstøtet var kraftig og det trengs en del opprydning. Statens vegvesen må kanskje gjøre noen utbedringer på tunnelveggen.

Redningsmannskaper er nå ferdige med å rydde på stedet.

Laster Twitter-innhold

Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Det ble først opplyst at ulykken hadde skjedd i Romslotunnelen, men dette ble raskt endret til Bogatunnelen.

Dødsulykke i Bogatunnelen

VEIEN STENGT: Like før klokken 10.00 i formiddag var E16 stengt grunnet ulykken. Her rundkjøringen på Trengereid.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Anbefaler omkjøringsveier

– Det er vanskelig å si hvor lenge veien vil bli stengt. Erfaringsmessig vil dette kunne ta tid. Ulykkesgruppen til Vegvesenet vil bistå. Vi anbefaler folk å kjøre om Hardanger på Granvin-Voss på riksvei 13, eller fylkesveg 7 via Norheimsund-Øystese, sier trafikkoperatør Morten Hansen til NRK.

E16 er kjent for å være en farlig vei med mange dødsulykker. I høst kunne samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen slippe nyheten om at europaveien skal utbedres for et tosifret milliardbeløp.

Laster kart, vennligst vent...

SKJEDDE HER: Bogatunnelen i Vaksdal. En personbil har kjørt i tunnelveggen og føreren er bekreftet omkommet. Denne var alene i bilen.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås