NRK Meny
Normal

Mann (34) døde etter opphold i arresten

Mannen (34) som ble funnet livløs på glattcelle i politiarresten i sentrum onsdag kveld, er nå bekreftet død, sier leder for Spesialenheten for politisaker i region Vest, Ellen Eikeseth Mjøs.

Celle Bergen politistasjon

MANN BEKREFTA DØD: Det var på ei slik celle på politihuset i Bergen ei mann onsdag kveld funnet livlaus. Mannen sat i politiets varetekt og skulle takast inn til avhøyr da politiet fant ham. Mannen er nå bekrefta omkommen.

Foto: Arkivfoto

– Jeg kan bekrefte at mannen er død. Spesialenheten for politisaker ble varslet i dag tidlig klokken 09.30, sier leder for Spesialenheten for politisaker i region vest, Ellen Eikeseth Mjøs til NRK.

Mjøs vil ikke kommentere når mannen ble bekreftet omkommet eller noe om dødsårsaken.

Bergens Tidende omtalte saken først.

Spesialenheten sier til NRK at mannen sin familie er varslet om dødsfallet.

– Skadet seg selv

Det var onsdag ettermiddag at 34-åringen ble funnet livløs i arresten i kjelleren på politihuset i Bergen sentrum. Politiet opplyste til NRK onsdag at mannen skal ha skadet seg selv, men politiet ville ikke kommentere hvordan dette har skjedd eller hva han har skadet seg med.

Mannen var i politiets varetekt mistenkt for volds- og vinningsforhold. Mannen ble fremstilt på legevakten før han ble innsatt, forteller Mjøs.

– Han ble ikke fremstilt for lege, men det ble gjort en konkret vurdering av politiet om mannen hadde behov for å komme til lege.

Starta livreddende førstehjelp

Onsdag klokka 18:17 ble helsepersonell tilkalt. Mannen ble oppdaget bevisstløs på cella si da polititjenestemenn skulle ta han inn til avhør.

Overvåkningskamera Bergen politistasjon

KAMERA: Det er overvakingskamera i taket i alle cellene på politihuset i Bergen.

Foto: Arkivfoto

– Det ble startet livreddende førstehjelp på stedet, sa operasjonsleder Jan Steimler til NRK onsdag kveld.

Men mannen sitt liv stod ikke til å redde.

Spesialenheten etterforsker saken

Spesialenheten har siden onsdag etterforsket saken.

– Vi har satt i gang en rekke avhør av syv tjenestemenn som har hatt noe med mannen å gjøre. I tillegg har vi gått gjennom videomaterialet fra cellen mannen satt på, og vi har god oversikt over det som har skjedd, sier Mjøs.

Hun sier at videoopptakene et spesielt viktig materialet for dem i den videre etterforskningen.

– Opptakene gir verdifull informasjon om hele oppholdet og er en sentral del av etterforskningen. Disse viser bilder fra celle, cellegang og fra stedet mannen ble bragt inn.

Spesialenheten vil gjøre flere avhør i dagene fremover.

Ikke første gang

Det er ikke første gang en person har mistet livet i politiets varetekt.

I 2011 ble ei kvinne funnet død i arresten på politihuset i Bergen. Kvinnen ble funnet da hun skulle slippes ut. Også den gang ble spesialenheten koblet inn.

Visepolitimester i Hordaland politidistrikt sa den gang til NRK at de har rutiner som sier at det skal være tilsyn hver halvtime på cellene.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.