Mann (28) døde i drukningsulykke ved Helleneset

BERGEN (NRK): Alle nødetatene rykket ut til badeplassen ved Helleneset etter en mann i 20-årene ble meldt savnet i sjøen. Klokken 21.21 ble mannen erklært død.

Dødsulykke på Helleneset

DØDSFALL: Livet til 28-åringen sto ikke til å redde.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Klokken 20.30 ble en 28 år gammel mann meldt savnet i sjøen utenfor badeplassen Helleneset drøyt fem kilometer fra Bergen sentrum.

– Vi fikk inn melding om at to kamerater hadde badet på Helleneset. Da den ene kameraten kom opp av sjøen, finner han ikke sin venn og varslet nødetatene.

Politiet, brannvesen, luftambulanse, dykkere og redningsskøyte rykket ut da melding kom.

– Vi var raskt på stedet, og fikk fort dykkerne ned i vannet. Der fant de etter kort tid en mann under vann. Vi mistenker at han har ligget en stund under vann, sier innsatsleder Ivar Kvant.

20 minutter etter meldingen kom inn ble mannen hentet opp av vannet og hjerte- og lungeredning ble iverksatt, men livet sto ikke til å redde. Klokken 21.21 ble mannen erklært død.

– 28-åringen var i lag med én kamerat da han forsvant. Han får nå livskrisehjelp på stedet. Det vil bli gjort avhør etter hvert. Foreløpig vet vi lite om hendelsesforløpet, sier operasjonsleder Morten Rebnord.

Innsatsleder Kvant forteller på ulykkesstedet at ulykken etterforskes som en drukningsulykke.

– Men vi innhenter også informasjon fra personer som var på stedet, for å bringe på det rene hva som har skjedd. Vi har ingen grunn til å tro at dette var noe annet enn en drukningsulykke på nåværende tidspunkt, sier Kvant.

Dødsfall ved Helleneset

DRUKNINGSULYKKE: Innsatsleder Ivar Kvant sier at ulykken for øyeblikket blir etterforsket som en drukningsulykke.

Foto: Alrik Velsvik / NRK