NRK Meny
Normal

Overlevde flere knivstikk i hjertet – mann (23) tiltalt for drapsforsøk

En 23 år gammel mann møter i retten under streng bevoktning etter en dramatisk voldsepisode i Damsgårdsveien i Bergen i fjor.

Knivstikking i Damsgårdsveien i Bergen

KNIVSTUKKET: En 21 år gammel mann ble knivstukket på fest i dette bygget i Damsgårdsveien i Bergen.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Natt til 21. april i fjor ble en 21 år gammel mann fraktet til Haukeland univsersitetssjukehus med kritiske stikkskader.

Bak de livstruende stikkene, hvorav minst to traff hjertet, skal en 23 år gammel mann ha stått.

Nå møter 23-åringen for Bergen tingrett under strenge sikkerhetstiltak, skriver Bergensavisen.

Mannen står i tillegg til drapsforsøk tiltalt for å ha kastet matolje på en fengselsbetjent og for å ha hatt sex med en mindreårig jente. Mannen møter i retten iført håndjern festet til seler.

Årsaken er at han i et brev han sendte ut fra fengselet i fjor høst, kommer med konkrete trusler rundt avviklingen av rettssaken.

Nekter for drapsforsøk

Det er uklart hva som var motivet for knivstikkingen i Damsgårdsveien, der den 21-årige fornærmede ble knivstukket flere ganger i brystet under en fest. Kniven ble kastet da tiltalte gikk fra stedet, men ble funnet av politiet. På kniven var det DNA både fra tiltalte og fornærmede.

23-åringen nekter straffskyld for drapsforsøk, men erkjenner flere tilfeller av trusler og vold.

– Jeg tenkte ikke over hennes alder, sa mannen i retten om å ha hatt sex med en mindreårig jente, ifølge Bergens Tidende.

Mannens forsvarer Jørgen Riple sier klienten ønsker å dømmes til forvaring eller tvungent psykisk helsevern.

– Han ønsker ikke en vanlig fengselsstraff. Dette er uvanlig, og hvorvidt jeg skal følge hans ønske i min prosedyre, får jeg komme tilbake til, sa Riple i retten, ifølge Bergensavisen.