NRK Meny
Normal

Målfarlige Maren ser frem mot resten av VM

Maren Mjelde fra Bergen er blant nøkkelspillerne i det norske VM-laget. Hun ble spart i den siste kampen mot Elfenbenskysten, men blir sentral i Norges neste kamper.

Maren Mjelde

NØKKELSPILLER: Maren Mjelde blir sentral i Norges neste VM-kamper

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Maren Mjelde har vært det ene faste holdepunktet på kvinnelandslaget i fotball de to siste årene. Hun har forståelse for alle utskiftningene.

– Man prøver først og fremst hele tiden å finne spillere som passer sammen. Det går veldig mye på relasjoner. Så har det vært kamper der det prøves ut nye ting, og så er det folk som gjør det bra på trening og fortjener en sjanse, sier hun til NTB.

Mjelde har vært på banen i de 40 siste landskampene Norge har spilt, og i 43 av de 47 kampene siden Even Pellerud kom tilbake som norsk landslagssjef. Hun har hatt hele 43 lagvenninner.

– Det er ulike grunner, men det har vært veldig mange utskiftninger, det har det, sier hun. Mjelde mener at de mange byttene er en tillitserklæring til spillerne i troppen.

Tillit

– Even (Pellerud) stoler så mye på spillerne at uansett hvem han starter med så forventer han at de skal kunne klare oppgaven de er tildelt. Samtidig tror jeg trenerne er veldig ute etter å prøve nye ting for å se om det funker, sier hun.

– Så får vi se hvordan det blir i resten av VM, om det blir så mye bytting da.

Det blir det trolig ikke. Mjelde var en av dem som ble hvilt fra start mot Elfenbenskysten, men herfra blir hun nok å se på banen så lenge Norge henger med i VM.

25-åringen er ikke bare en nøkkelspiller i Norges forsvarsfirer, hun er også en av lagets mest målfarlige spillere. Hun scoret med et spektakulært frispark mot Tyskland og var nær scoring også da hun kom inn i 2. omgang mot Elfenbenskysten.

Bittert

– Jeg var faktisk litt bitter, for det var bare snakk om noen centimeter før jeg hadde satt inn den.

Bare Ade Hegerberg (19), Isabell Herlovsen (12), Caroline Graham Hansen (11) og Gulbrandsen (7) har scoret flere mål enn hennes seks i Even Pelleruds annen periode som landslagssjef. Med litt marginer ville hun hatt fjerdeplassen alene.

– Jeg synes det er veldig gøy å være med opp i motstanderens boks, og jeg satser på at det blir flere mål i løpet av turneringen, sier Mjelde.

Anja Mittag scoret Tysklands mål og Maren Mjelde scoret Norges mål. Komm.: Andreas Stabrun Smith og Tom Nordlie.

DRØMMESCORING: Se Maren Mjeldes frisparkmål mot Tyskland.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik