NRK Meny
Normal

Må vente i flere uker på dødsårsaken

– Når vi finner ut om avdøde var påvirket av rus, kan det endre den foreløpige dødsårsaken betydelig, sier rettsmedisiner Inge Morild.

Død mann Minde

FUNNET DØD: Mannen ble funnet utenfor et hus på Wergeland, sør for Bergen sentrum.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Professor i rettsmedisin Inge Morild ved Gades institutt i Bergen har levert en foreløpig obduksjonsrapport til politiet etter at en mann ble funnet død på Minde torsdag morgen.

– Men vi er ikke helt i mål når det gjelder dødsårsaken. Blant annet venter vi på undersøkelser av påvirkning. Det kan modifisere den foreløpige dødsårsaken betydelig, sier Morild til NRK.

Lørdag ble to menn på 41 og 44 varetektsfengslet i fire uker. De to er mistenkt henholdsvis for legemsbeskadigelse med døden til følge og medvirkning til dette.

Inge Morild

MÅ VENTE PÅ DØDSÅRSAKEN: Rettsmedisiner Inge Morild.

Foto: Arne D.S. Haldorsen

– Det er hovedsaklig hensynet til bevisforspillelsesfare som gjør at vi ba om å få dem varetektsfengslet, sier politiadvokat Eli Valheim til NRK lørdag kveld.

Begge har valgt å ta betenkningstid på om de vil anke kjennelsen fra det lukkede tingrettsmøtet.

– Vil ta flere uker

Politiet jobber ifølge Bergens Tidende ut fra en teori om at mannen som ble funnet død i hagen kan ha frosset ihjel. Lørdag meldte BA at krimteknikerne har undersøkt en trillebår som politiet mistenker avdøde har blitt fraktet i.

Ifølge BT har mannen blitt stukket med en saks. Etter det NRK kjenner til skal ingen av stikkskadene ha vært dødelige i seg selv, men de forårsaket store blødninger.

Rettsmedisinerne jobber nå for å komplettere bildet av hvordan mannen døde, blant annet ved å hente inn rapporter om eventuell ruspåvirkning.

– De prøvene tar tid å få svar på, så det er nok flere uker til vi kan slå endelig fast hva som var dødsårsaken, sier Morild.