Hadde rigget klart for 4000 gjester - så kom stormvarselet

– Vi tar ingen sjanser, og utsetter åpningsfesten til fredag.

Thorvald Mosvold, Jacob Mæhle, Kasper Lie Aasdal, Christian Ziesler, Oddvar Aune Ueland, Mats Wøien

MÅ SIKRE ALT: Her skulle inntil 4000 gjester se åpningskampen i VM sammen. Men regn og sterk vind er ikke noe å kose seg i ute. – Vi krysser fingrene for fint vær resten av VM, sier Mats Wøien (t.h.). Fra venstre: Thorvald Mosvold, Jacob Mæhle, Kasper Lie Aasdal, Christian Ziesler og Oddvar Aune Ueland.

Foto: Anders Ekanger / NRK

I dag har vi rigget opp og rigget ned. Det er klart det har blitt en del ekstraarbeid. Men ingenting er viktigere enn sikkerheten til gjestene våre, sier Mats Wøien.

Fotballfeber

SIST: Slik så det ut da fotball-EM ble vist på storskjerm samme sted for to år siden. Slike dager håper arrangøren de skal få under årets VM også.

Foto: FotballFeber

Han er en av NHH-studentene i selskapet Fotballfeber som inviterer til å se fotball-VM utendørs i fem norske byer. Planen var at åpningskampen Russland – Saudi-Arabia skulle vises under åpen himmel for inntil 4000 gjester på kaikanten på Nordnes i Bergen. Men samtidig som kampen sparkes i gang torsdag klokken 17, er det meldt «høststorm» på Vestlandet.

Dermed så de seg onsdag kveld nødt til å rydde ned og sikre alt de hadde gjort klart.

– Meteorologisk institutt sier det skal bli såpass kraftig vind at man må sikre løse gjenstander. Vi tar ingen sjanser og utsetter åpningen til fredag, forteller han.

– Kastevindene er de som kan gjøre mest skade

Kristin Seter

– TENK HØST: Meteorolog Kristin Seter mener vinden og regnet torsdag kommer til å minne om høstvær.

Foto: Kamilla Pedersen / met.no

Det gjør de trolig lurt i. Meteorologene har satt farenivået til oransje fra Hordaland til Trøndelag sør for Trondheimsfjorden. I dette området ventes det sterk kuling. Full storm er varselet for Stad og i høyfjellet.

– Tenk som du ville gjort om det var en høststorm på vei, oppfordrer meteorolog Kristin Seter.

Laster Twitter-innhold

Torsdag ettermiddag varsler hun vindkast som kan komme opp i 30 meter per sekundet i Hordaland og Trøndelag. I Sogn og Fjordane kan styrken i vindkastene komme helt opp i 35 meter per sekund. I Oslofjord-området blir vinden også kraftig.

– Kastevindene er de som kan gjøre mest skade, sier hun.

VARSLER VIND: Statsmeteorolog Kristian Gislefoss om torsdagsværet.

Ber folk sikre trampoliner

Norges vassdrags- og energidirektorat er bekymret for hva vinden, og ikke minst nedbøren de neste dagene kan føre til. Årsaken er at terrenget er knusktørt.

– Vi er usikre på hvordan den tørre bakken vil takle nedbøren som kommer, sier Brigt Samdal, regionsjef for Vestlandet i NVE.

Brannvesenet råder folk om å ta seg en ekstra runde på eiendommen onsdag kveld, og er spesielt opptatt av én ting.

– Folk må følge alle råd om å sikre det som er av løse gjenstander i hagene sine. Spesielt trampoliner, sier Helge Lund, vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland.

Lund ber også båteiere om å dobbeltsjekke fortøyningene.

– Ta en ekstra sikkerhetsrunde og se at alt ligger trygt, oppfordrer han.

Laster Twitter-innhold