NRK Meny
Normal

M/F «Utne» døpt på første forsøk

Gudmor og fylkesordfører Anne Gine Hestetun fikk inn en fulltreffer med champagneflasken på første forsøk da den første nye ferjen i Hordaland på fem år skulle døpes.

M/F "Utne"

VELLYKKET Dåpsseremoni: Fylkesordfører Anne Gine Hestetun døpte den nye motorferjen «Utne».

Foto: Norled

Norleds nye M/F«Utne» måtte selvsagt døpes nettopp på Utne. Ferjen blir nå satt inn i trafikk på et av de mest tradisjonsrike sambandene over Hardangerfjorden mellom Kvanndal og Utne.

En ny generasjon ferjer

Den nye ferjen hører til generasjonen av ny og mer miljøvennlige ferjer.

– Sammen med blant annet Fjellstrand Verft, har vi utviklet helt ny og verdensledende teknologi. Den gjør det mulig å redusere utslippene vesentlig, sa viseadministrerende direktør Lars Jacob Engelsen i Norled i forbindelse med dåpsseremonien.

Hallgeir Botnen og Anne Gine Hestetun

PÅ BROEN: Fartøysjef Hallgeir Botnen og fylkesordfører Anne Gine Hestetun.

Foto: Norled

For Anne Gine Hestetun var dette den første ferje- og skipsdåpen etter at hun overtok ordførerkjedet i fylkeskommunen i høst.

– Dette er veldig spesielt og noe som jeg aldri har vært med på før. Samtidig er det jo ikke så ofte man får nye ferjer i trafikk i Hordaland. Sist gang det var ferjedåp var faktisk M/F «Selbjørnsfjord» for fem år siden. Den går mellom Halhjem i Os og Våge på Tysnes.

– Milepæl for folk på Utne

– Dette er en milepæl, ikke minst for folk i Utne som i en måneds tid har hatt et forringet ferjetilbud, men nå plutselig får fylkes mest moderne ferje, sier Anne Gine Hestetun.

Lars Jacob Engelsen i Norled tok til orde for å modernisere anbudsprosessene slik at det blir rett balanse mellom fornyelse og gjenbruk av gode eksisterende ferjer. Det gir både raske resultater i forhold til miljø og ansvarlig totaløkonomi, hever han.

– Vi mener det har vært en god utvikling fra de første anbudskonkurransene, som bare fokuserte på pris og vil berømme oppdragsgiver for en stadig bedre dialog, noe vi blant annet ser resultatet av i dag, med ny ferje på Kvanndal - Utne, M/F «Hardingen» inn på Ranavik - Skjersholmane og styrking av reserveflåten i Sunnhordland.