I dag våger vi oss utpå med en helt spesiell kåltype, nemlig grønnkål.
Grønnkålen er ikke et helt vanlig innslag i norske grønnsakdisker, men er enkel å dyrke.
Bor du slik til at der er hjort i nærheten må den gjerdes godt inn, for hjorten gjør nesten hva som helst for å få fatt i denne planten.
Grønnkålen har også den egenskapen at den kan høstes nesten hele året.
Den tåler frost og snø og kan hentes fersk fra hagen, forutsatt at hjorten ikke har vært der før deg.
Lunsjrett av grønnkål
Vi lager en lunsjrett av grønnkålen.
Husk på at det er bladene vi bruker.
Disse svisser vi på stekepannen i smør og olje sammen med finhakket hvitløk og finhakket rødløk.
Når vi varmebehandler grønnkål tar vi bort noe av den bitre smaken som er der når du spiser den rå.
Deretter ruller vi sammen kokt røkt skinke og legger sammen med grønnkålen.
Tilbehør
Du kan også bruke kokte poteter til.
Cherrytomater passer utmerket godt til denne lunsjretten.
Grønnkål er dessuten noe av det sunneste som kan spises, med masse antioksidanter - så det er bare å forsyne seg.