NRK Meny
Normal

Lukker øynene for Nygårdsparken

Kari Lossius fra Bergensklinikkene mener at det er uverdig at Bergen har gitt opp Nygårdsparken.

Sprøyter i Nygårdsparken

Kari Lossius mener at de rusmiddelavhengige i Nygårdsparken må få mulighet til å gjøre noe annet enn å sette skudd i parken.

Foto: Grim Berge / NRK

– Nygårdsparken skal ikke være en park der bergens befolkning lar ligge til de rusmiddelavhengige og si at de bare kan få lov til være der og gjøre det det gjør, så lenge vi slipper å se det, sier Lossius.

Hun mener at dersom en skal lykkes med Nygårdsparken må en både ha det kontrolltiltaket som ligger i politiet, og i tillegg så må det være et helsetilbud som tilbyr de som går i Nygårdsparken en mulighet til å gjøre noe annet enn å sette skuddet sitt illegalt.

Har ikke gitt opp

Byråd for helse og sosial, Christine Meyer er ikke enig i at Bergen har gitt opp Nygårdsparken. – Det har vi ikke gjort, og det skal vi aldri gjøre. Men problemet er stort og vi må nå sette oss ned for å finne ut hvordan vi kan løse problemet, sier hun.

– Vi støtter at det skal være politi mye tilstede i Nygårdsparken, vi støtter også at vi skal ha en større del over på behandling. Hvis dette tilsammen kan bidra til å løse dette problemet, skal vi ihvertfall være et godt stykke på vei, sier Meyer.


Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo