NRK Meny
Normal

Brann lover Norling nye spillere

Branns nye trener får hente minst to nye spillere.

Rikard Norling

VIL FORSTERKE BRANN: Men vil ikke si hvilke posisjoner: - Begynner jeg å si en viss posisjon, og spillerne leser det, så blir det jo ikke en bra begynnelse på vårt forhold, sier Rikard Norling.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Han har samme utgangspunkt som Skarsfjord, at vi skal få inn en erstatning for Bård Finne og Fredrik Nordkvelle, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til NRK.

Allerede onsdag, dagen etter at Norling skrev under for tre år som trener i Brann, skal han sette seg ned og gå igjennom hvilke spillere han har, og hvilke typer han trenger.

LES OGSÅ: – Vil bli best så fort som mulig | Brann-Norling møtt av øredøvende jubel | Nå har Rikard Norling signert for Brann

– Rikard skal nå sette seg inn i den stallen vi har, så skal vi diskutere litt. Av konkurransehensyn i markedet, vil jeg ikke kommentere summer. Men vi må ha en stor nok tropp, og skal diskutere med Rikard slik at han får sette sitt preg på dette, sier Bruun-Hanssen.

Vurderer stallen idag

Brann fikk 10 millioner ferske kroner av Trond Mohn da styret valgte å forlenge kontrakten med Rune Skarsfjord i august. Styreleder Mette Nora Sætre, har tidligere i høst lovet to ny spillere av «kaliber». Den ferske Brann-treneren vil ikke kommentere hvor mye penger han er lovet til å forsterke spillertroppen.

– Jeg vil ikke begynne i den enden, i respekt for den kraften som finnes her. Det er mange dyktige spillere, også underfra, så får vi vurdere sammen med organisasjonen om vi skal hente noen for å komplettere stallen, sier Norling.

– Har du fått lovnader om penger til nye spillere?

– Brann er en stor klubb, og det finnes ressurser, men også viktig å begynne i rett ende, sier Norling, som heller ikke vil røpe hvilke eventuelle posisjoner på banen han vil forsterke.

– Vi skal inn i den prosessen nå, og begynner jeg å si en viss posisjon, og spillerne leser det, så blir det jo ikke en bra begynnelse på vårt forhold, så jeg vil ikke gå inn på det nå.

– Vi skal kjempe i toppen

Gjert Moldestad og Rikard Norling

PÅ LAG: Gjert Modestad fra brannmagasinet Den 12. mann, møtte Branns nye trener, Rikard Norling, i går.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Leder for supportergrupperingen Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, forventer ikke bare spillerkjøp, men at forsterkningene er så gode at laget kan kjempe i toppen av eliteserien.

– Ja, det er klart vi forventer spillerkjøp. Vi forventer at vi skal kjempe i toppen, vi er tross alt Brann. Jeg ser åpenbart etter kvalitet snarere enn kvantitet, sier Lillebøe-Hansen.

Gjert Moldestad, redaktør i brannmagasinet Den 12. mann, mener det blir viktig å forsterke stallen, men at trenervalget var det aller viktigste.

– Det viktigste er å ha den rette typen trener. Jeg tror Norling vil få ut de ekstra 20 prosentene som hver spiller har lyst til å gi. Men det ble lovet nye spillere, og jeg har savnet en midtbanesjef som tar styringen. Det har jeg savnet siden Martin Andresen var her, sier Moldestad.

Siste video

Aksjon mot det politiet mener er asylsøkere som har oppgitt feil hjemland. Se sendingen med programleder Jan Børge Leirvik.
Kunstnere med julekalender i flere norske byer i desember.