NRK Meny
Normal

Løv-Ham slått ut av kvaliken

Bergensernes flørt med eliteserien er over allerede før den var skikkelig i gang.

Gunnar Heidar Thorvaldsson

FFK-JUBEL: Skuffende få tilskuere ser Gunnar Heidar Thorvaldsson juble etter 1-0-scoringen, mens Løv-Ham spillerne fortviler i bakgrunnen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Løv-Ham møtte Fredrikstad borte i den første kvalifiseringskampen til eliteserien fredag kveld. Etter at bergenserne var farlig frempå det første kvarteret, fikk Fredrikstad kampen inn i sin rytme og hadde nærmest full kontroll.

Østfoldingene vant komfortabelt 2-0, til tross for enkelte store sjanser til Løv-Ham på slutten.

- Det er surt akkurat nå. Vi byr opp til dans, og forskjellen er at de setter sine sjanser, mens vi brenner våre. Så akkurat nå er det litt surt. Samtidig er jeg veldig stolt over den sesongen vi har hatt, sier Løv-Ham-kaptein Erlend Storesund til NRK.no.

Hør hele intervjuet her:

Scoret på utrolig frispark

Fredrikstads andre scoring, etter 58 minutter, kom på et utrolig frispark fra langt hold, signert Celso Borges. Keeper Johan Thorbjørnsen tok et skritt feil vei, og var fullstendig sjanseløs da ballen kom susende.

Dermed skal FFK møte Hønefoss eller Ranheim til kvalikfinale, mens Løv-Ham må belage seg på nok en sesong i den nest øverste divisjonen.

SE MÅLENE HER:

Video Se FFK-målene her


Lettelse i FFK

- Vi møtte et lag som hadde gode ferdigheter, ingen tvil om det. De skapte problemer for oss, men vi holdt nullen. Jeg er lettet, sa FFK-trener Tom Freddy Aune til NRK etter kampen.

ALT OM KAMPEN: Vi fulgte FFK-Løv-Ham direkte

- Tung dag på jobben

Fredrikstad-spillerne håper nå på opprykk, slik at ikke lillebror Sarpsborg 08 blir eneste Østfold-lag i eliteserien neste år.

- Det var deilig med seier. Det var en tung dag på jobben, men vi klarte det, gliste FFKs Hans Erik Ramberg etter kampen.

Erlend Storesund mot Fredrikstad i kvalifisering

ET NUMMER FOR SMÅ: Erlend Storesund og resten av Løv-Ham møtte overmakten på Fredrikstad stadion fredag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Siste video

Sigrid ble onsdag tildelt den internasjonale EBBA-prisen.