Løv-Ham i damenød

Trenger to, tar gjerne flere.

Løv-Ham feirer scoring mot Sandnes Ulf

PÅ DAMEJAKT: Løv-Ham hadde mye å juble for i 2010. Nå må de på damejakt.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Det er Norges Idrettsforbund og den såkalte NIF-loven som nå sender klubben ut på damejakt. Årsaken er at kvoteringsreglene i NFF sier at det skal være minst to representanter fra hvert kjønn i styrer, råd og utvalg med mer enn tre medlemmer.

Resultatløs leting

Men Løv-Ham sliter med å finne damer, skriver Bergens Tidende. Førstedivisjons-klubben fra Bergen kan ikke lokke med fett honorar for jobben, ei heller den store prestisjen. Samtidig ønsker klubben seg damer med styreerfaring og helst med tilknytning til klubben. Så langt har letingen vært uten resultater.

- Jeg kan ta inn min datter og kone - de stiller gjerne opp - men det er jo ikke problemet. Poenget må jo være å gjøre de riktige tingene, ikke å gjøre ting riktig, sier leder for valgkomiteen i Løv-Ham, Thor Christian Hallin, til BT.

- Gutter kjenner gutter best

Alle klubber som ikke klarer å oppfylle kravene, må søke om dispensasjon, noe som nå sjelden blir gitt. Hallin mener regelverket er i overkant byråkratisk, men får liten støtte hos førsteamanuensis Berit Skirstad ved Norges Idrettshøgskole.

- Veldig ofte er det slik at gutter kjenner gutter best. De vet kanskje ikke om mødre til noen i idrettslaget som kanskje har erfaring med styreverv, sier Skirstad til avisen.