NRK Meny
Normal

29 år gammel mann kritisk skadd

En 29 år gammel mann ble funnet livløs i sjøen ved Møkster i Austevoll. Politiet har nå fått avklart at han var alene i båten.

Video f129018e-1546-44ec-8626-ad95fe47aa18.jpg

Store styrker leter i sjøen utenfor Møkster. Både redningsskøyte, tre båter fra Kystvakten, ambulansebåt og en del mindre fritidsbåter deltar i søket.

Søndag morgen pågår en større leteaksjon i sjøen ved øyen Møkster, vest for Huftarøy i Austevoll.

Vitner hadde sett en båt drivende rundt i havnen i Møkster, og Hovedredningssentralen og politiet satte i gang en redningsaksjon.

Funnet livløs - tilstanden uviss

Klokken 10.03 ble en mann hentet opp fra sjøen, og fraktet direkte til Haukeland Universitetssykehus med helikopter. Mannen var livløs da han ble hentet opp fra sjøen.

Klokken 10.30 forteller politiet at det drives gjenopplivingsforsøk på mannen, som er 29 år gammel. Mandag morgen opplyser Helse Bergen at mannen er kritisk skadd.

– Meldingen kom til oss like før klokken 09.00 om at en det ble funnet en tom, drivende båt med varm motor og navigasjonslysene på. Basert på det ble det satt i verk en full leteaksjon, sier vakthavende redningsleder på Hovedredningssentralen, Nils-Ole Sunde.

Snakket på telefon i 07-tiden i dag

Operasjonsleder Gustav Landro i Hordaland politidistrikt sier til NRK at de frykter en annen mann har vært med i båten. Bakgrunnen er at 29-åringen var på en fest lørdag kveld sammen med en annen person på en hytte.

– Vi har nå fått ganske sikker informasjon på at de var to personer i dag tidlig mellom klokken sju og klokka åtte. Da har noen snakket med dem på telefon, sier Landro.

«Savnet mann» tok selv kontakt

Klokken 16 melder politiet at mannen de fryktet hadde vært med i båten har kommet til rette. Han har selv tatt kontakt med politiet og alt står bra til med han. Leteaksjonen blir dermed avblåst.

– Han hadde ikke vært med i båten, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr.

Da det tok lang tid å få opprettet kontakt med mannen fryktet politiet og redningsmannskap at han hadde havnet i sjøen sammen med 29-åringen.

– Vi blir mer og mer styrket i troen på at det har vært to i båten. Grunnen til det er at vi ikke får kontakt med den andre personen, men vi kan fremdeles ikke si noe sikker, opplyser redningsleder Nils Ole Sunde ved HRS like over kl 15.

– Vi skal søke til det blir mørkt. Når det blir mørkt vurderer vi å gå over til søk på land, og etter hvert også søk etter omkomne, sier Landro.

Les videre under bildet.

Møkster

LETER ETTER FLERE: Redningaksjonen ved Møkster pågår fremdeles klokken 13.00 med uforminsket styrke.

Foto: Mona Mørk

Båten skal ha vært en 22 fots åpen plastbåt.

Leter etter flere i sjøen

Et Sea King redningshelikopter, kystvakt, ambulansebåt og andre båter i området er involvert i det pågående søket.

– Inntil vi har fått bekreftet om mannen var alene i båten eller ikke, leter vi fremdeles videre, og alle ressursene er fremdeles med i søket, sier Sunde.

Det var Sea King-redningshelikopteret som fraktet mannen til Haukeland Universitetssykehus, før det returnerte for å delta i søket.

Kan ha vært på fest

Søndag ettermiddag har politiet fått kjennskap til at 29-åringen kan ha vært på en fest på en hytte lørdag kveld.

– Vi undersøker en hytte der mannen kan ha vært kvelden før. Vi prøver å få tak i eieren av hytten, men har så langt ikke fått kontakt med ham, sier Gustav Landro, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Det er denne hytteeieren den 29 år gamle mannen skal ha vært sammen med søndag morgen.

Ber folk ta kontakt om de har sett båten

Redningsledelsen sier de vil fortsette søket til de vet om mannen var alene eller ikke, og ber om folks hjelp.

– Vi ber alle på Møkster som kan ha kjennskap til mannen eller denne båtturen, ta kontakt med politiet slik at vi kan få avklart om det var flere i båten, sier Sunde.

Hovedredningssentralen opplyser klokken 12.00 til NRK at de fremdeles leter i området, og at politiet jobber for fullt med å finne ut om mannen var alene i båten eller ikke.


Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste video

 Programleder Mariann Reikerås
13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.