Livet som kvinne i Mötley Crüe

- Jeg har ennå ikke lest «The Dirt», sier det eneste kvinnelige medlemmet i rockens slemmeste band. Les det eksklusive intervjuet.

Samantha Maloney

STJERNE I HOLE: Samantha Maloney ble for alvor kjent som trommis i Courtney Loves band Hole.

Foto: unknown

Følg konserten mandag kveld via NRK Hordaland på Twitter.

De færreste rockeband kan måle seg med Mötley Crüe når det gjelder bråk, skandaler og kvinnehistorier. Gruppens medlemmer har gjentatte ganger vært i klammeri med loven, og i sin etter hvert legendariske selvbiografi forteller de villig om bruk-og-kast-holdninger til kvinner, samt innrømmer flere alvorlige kriminelle forhold - flere av seksuell karakter.

Mötley Crüe kommer til Norge 6. juni. Fra venstre Mick Mars, Tommy Lee, Nikki Sixx og Vince Neil.

I BERGEN I KVELD: Mick Mars, Tommy Lee, Vince Neil og Nikki Sixx og spiller i Bergenshallen mandag kveld.

Foto: CHRIS POLK / AP

Deres smak i kvinner er også rimelig unik. Vokalist Vince Neil har vært gift både med en gjørmebryter og en Playboy-modell, og giftet seg med MC Hammer som prest. Bassist Nikki Sixx fant seg også en Playboy-modell, mens trommeslager Tommy Lee har vært gift både med Dynastiet-stjernen Heather Locklear og Baywatch-babe nr. 1, Pamela Anderson.

Hvordan i all verden måtte det være å være kvinne og jobbe med denne gjengen? Vi spør trommeslager Samantha Maloney, som var medlem i bandet i 2000 og medvirker på konsert-dvd-en «Lewd, Crüed & Tattooed».

- Jenter uten selvrespekt

- Jeg merket ikke til noe kvinnediskriminerende oppførsel eller konflikter innad i bandet. I den grad jeg så noe nedverdigende, var det oppførselen til kvinnene som omkranset oss bak scenen. De hadde ingen respekt for seg selv og ville gjøre hva som helst for å få møte guttene i bandet, sier Samantha Maloney til nrkhordaland.no.

SE INTERVJU MED TOMMY LEE:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_6_8_12_59_57_592.png
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

33-åringen, mest kjent som trommeslager i Hole, kom inn da Randy Castillo, som erstattet Tommy Lee på trommer, ble kreftsyk. Castillo døde to år senere. Mange fans av det ultra-macho bandet var skeptiske til den nye kvinnelige trommisen, mens bandet selv virket mektig stolte av Maloney.

- Hele gruppen støttet meg voldsomt og viste meg stor respekt. Noen fans var litt skeptiske, men det tok meg som regel bare én låt for å overbevise dem. Jeg hadde «the time of my life», sier trommeslageren.

Slåsskamp på flyplass

Crüe ble i realiteten oppløst etter «New Tattoo»-turnéen med Maloney, og året etter var det skandaleboken «The Dirt» alt handlet om. Gruppens fem medlemmer (ink. John Corabi) legger ikke skjul på noe som helst i boken, og innrømmer villig en haug med ting som i en rettssal garantert ville ha sendt flere av medlemmene bak lås og slå i mange år.

Blant annet forteller bassist Nikki Sixx om en gang han hadde sex med en sanseløst beruset jente, og etterpå lot både Tommy Lee og en ukjent mann gjøre det samme med henne. Bandet tok også med seg en kvinnelig uteligger hjem til Tommy Lee, og stjal alle klærne hennes mens Lee hadde sex med henne.

Der kan du også lese om hva som skjedde da en full Vince Neil dro til Lee i en stappfull avgangshall, noe som gjorde at trommisen kort tid etter sluttet i bandet og overlot plassen til Castillo og Maloney.

Vokalist Vince Neil i Mötley Crüe

SLO NED TOMMY: Vince Neil og Tommy Lee har ikke alltid vært bestevenner. Et slag fra Neil gjorde at Lee forlot gruppen.

Foto: PETER KRAMER / AFP

Les flere skandalehistorier fra «The Dirt» her!

- Har ikke lest boken

Samantha Maloney kom inn i bandet akkurat der «The Dirt» slutter, og satt ringside mens Nikki Sixx, Mick Mars og Vince Neil arbeidet med boken.

- Hvordan reagerte du på alle historiene du fikk høre?

- Neil Strauss gjorde intervjuer med medlemmene mens vi var på turné, og jeg fikk ta del i flere av de intervjuene. Jeg fikk høre mange av historiene rett fra deres egen munn, sier Maloney.

- Men til dags dato har jeg ikke lest boken. Jeg sitter med en følelse av at det ville forandret min oppfatning av guttene.

I 2004 ble det originale bandet gjenforent etter massivt press, og dro på turné med et overdådig show, senere utgitt på både plate og dvd under navnet «Carnival Of Sins». Så langt har gjengen klart å holde sammen, og i fjor ga de sitt første nye studioalbum siden 2000, «The Saints Of Los Angeles».

Sexy supergruppe

Samantha Maloney har på sin side turnert med artister som Courtney Love, Peaches og The Eagles Of Death Metal. Hun har også medvirket i flere filmer og tv-serier, samtidig som hun jobber med sitt eget prosjekt The Ingenues.

Den siste tiden har Maloney også gjort seg kraftig bemerket i LA-bandet Chelsea Girls, hvor hun spiller sammen med Corey Parks (ex-Nashville Pussy), Allison Robertson (The Donnas) og Playboy-modellen Tuesdae. «Baywatch»-stjernen Carmen Electra er en god venn av bandet og opptrer med gruppen rett som det er.

- Chelsea Girls er det beste bandet jeg noen gang har spilt i. Vi håper å spille i Europa snart, og da skal vi starte en revolusjon. Vi skal få alle jentene til å stjele typen sin gitar og starte jenteband.

SE CHELSEA GIRLS SPILLE HEART-KLASSIKEREN «BARRACUDA»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

- Har du fortsatt noen kontakt med medlemmene i Mötley Crüe?

- Ja, og pussig nok er det mest med Tommy Lee. Han er en god venn av meg, og han er også en av de snilleste karene som fins i rock & roll, sier Maloney.

Taus om turnélivet

- Helt til slutt, har du noen ville historier fra Mötley Crüe-turnéen som du vil dele med oss?

- Det fins en æreskodeks når man er ute på turné: Det som skjer ute på veien, blir på ute veien. Selvfølgelig med mindre du skriver bok om det. Alt jeg kan si, er: Du har ikke den fjerneste anelse…