NRK Meny
Normal

Vil bidra til en prestasjonskultur i Brann

– Jeg har alltid vært Brann-fan og gleder meg kjempemasse, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée. Nå går hun inn i styret i klubben.

Liv Grete Skjelbreid Poirée

STYREMEDLEM I BRANN: Den tidligere skiskytterdronningen fra Fusa går inn i styret i Sportsklubben Brann.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Liv Grete Skjeldbred Poiree

DRONNING: Under VM i Oberhof i 2004 fikk Liv Grete Skjelbreid Poirée fire medaljer.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det nye styret i Sportsklubben ble valgt på årsmøtet torsdag kveld.

– Jeg vet hva det betyr å være toppidrettsutøver og hvordan man kan yte sitt beste hele tiden. Men det er mye å lære, sier Skjelbreid Poirée til NRK.no.

– Skape prestasjonskultur

Veien til styret i Brann startet da 39-åringen ble kontaktet av valgkomiteen, med spørsmål om hun kunne være interessert i et styreverv. Nå er hun valgt inn for en periode på to år.

– Det er kjempespennende og en stor utfordring. Jeg har lyst til å lære om klubben og hvordan de tenker, sier hun.

– Hva er det viktigste du kan bidra med?

– Jeg vet hva det betyr å være toppidrettsutøver, og hvordan man kan yte sitt beste hele tiden, både i medgang og motgang. Jeg vil bidra til å skape en prestasjonskultur, sier skiskytterdronningen fra Fusa.

Tidligere fotballspiller

Liv Grete Skjelbreid Poirée

AVSLUTTET KARRIEREN: Liv Grete avsluttet karrieren under NM i Trondheim i 2006.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Skjelbreid Poirée har vært en ivrig Brann-supporter så lenge hun kan huske. Selv om det er et stykke å kjøre fra hjemstedet Eikelandsosen til Bergen har hun vært mange ganger på Brann stadion og sett rødtrøyene spille hjemmekamper.

Hun har også spilt fotball selv i ungdomsårene. Laget hennes var Eikelandsfjorden, men da hun var 15 år valgte hun bort fotballen til fordel for skiskyting.

Det endte med en karriere de fleste bare kan drømme om. Hun fikk blant annet med seg sju gull, to sølv og to bronse fra VM og to sølv og en bronse fra OL.

– Det er mye som er overførbart fra skiskyting til fotball. Hva som skal til for å prestere og det å være bevisst på hva som gjør deg bedre, sier Skjelbreid Poirée.

– Toppidrettskompetanse

Leder i valgkomiteen Endre Blindheim begrunnet innstillingen av Skjelbreid Poirée på følgende måte:

– Liv Grete har en unik toppidrettskompetanse. Hun vet hva det koster å hevde seg i toppidretten både fysisk og mentalt. Dette er viktig kunnskap for styret i Brann, sa Blindheim til Bergens Tidende da innstillingen ble kjent i midten av januar.

Blindheim trakk også frem bakgrunnen hennes fra media, både som idrettsprofil foran kamera, men også i sin rolle som kommentator.

Barmen ny leder

Rikard Norling

NYTT ANSIKT: Brann har hentet inn den svenske suksesstreneren Rikard Norling fra Malmö FF, og den nye treneren har allerede gått ut med store ambisjoner.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Rolf Barmen (49) er ny styreleder, etter at Mette Nora Sætre har fungert som leder siden Lars Moldestad trakk seg i fjor høst.

Sætre ønsket ikke å fortsette som styreleder.

Den nye styrelederen er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH). Han er administrerende direktør i selskapet Fjordkraft.

Rolf Barmen spilte i eliteserien for Fyllingen på 1990-tallet. Han er far til dagens Brann-spiller Kristoffer Barmen.

Slik ser hele det nye Brann-styret ut:

Formann: Rolf Barmen
Nestleder: Mette Nora Sætre
Medlem: Henrik Lie-Nielsen
Medlem: Cato Guntveit
Medlem: Åshild Samnøy
Medlem: Liv Grete Skjelbreid Poirée
Varamedlem: Krister Hoaas


LES OGSÅ: Liv Grete tester formen før Stoltzekleiven opp | – Eg er veldig glad i å vere ute | | – Jeg hadde vært ferdig. Knekt!

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik