NRK Meny
Normal

Dobbel leteaksjon i natt: Ektemann meldt savnet etter at konen ble funnet

Etter at konen ble funnet av helikopter og hundepatrulje, ringte mannen hennes til politiet. Da hadde også han gått seg vill.

OS

FUNNET I NATT: Nesten tolv timer etter at de la ut på en ettermiddagsturen i godværet, kom ekteparet seg ned til sivilasjonen igjen i halv tre-tiden i natt.

Foto: Remi Boe Presttun

Politiet satte mandag kveld i gang redningsaksjon etter en kvinne i slutten av 60-årene som var savnet på fjellet Lyshornet i Os.

– Det var en mann og en kvinne som var på tur og mistet kontakten med hverandre. Mannen er kommet ned, mens hun er igjen på fjellet, fortalte politiets operasjonsleder Jan Steimler i 22-tiden.

Kvinnen hadde ha vært alene på fjellet siden før klokken 18 mandag.

Klokken 21.52 fikk politiet meldingen. De sendte ut to hundepatruljer og en vanlig politipatrulje for å lete etter kvinnen.

Sendte ut luftambulanse

I tillegg var luftambulansen med i letingen. De håpte å kunne lokalisere kvinnen, slik at redningsmannskapene kunne ta seg frem til henne. Politiet snakket med kvinnen på telefon.

Hun er ikke skadet, men sliten etter å ha vært ute en del timer. I tillegg er det mørkt og ganske bratt i området, så hun er redd for å ta seg ned, sa Steimler til NRK rundt midnattstider.

Mannen som gikk tur med kvinnen tok hendelsen tungt.

– Han er jo selvsagt bekymret. Men hun er ikke skadet, og vi regner jo med at vi skal finne henne og få henne ned i god behold, sa Steimler.

Kvinnen lokalisert - mannen savnet

Ved 23.40-tiden meldte politiet at kvinnen var lokalisert.

– Luftambulansen har lokalisert henne i bratt lende. Vi sender en hundepatrulje opp for å hente henne, sa operasjonslederen.

Men samtidig som kvinnen ble funnet, klarte ikke ektemanen i 70-årene å gjøre rede for hvor han var. Da ringte han politiet igjen, for nå var det han selv som trengte hjelp.

– Han har gått og lett, og kan ikke oppgi hvor han er. Han mener han skal greie seg selv, men vi blir der til han også kommer seg trygt ned, sa Steimler etter midnatt.

Begge på vei ned fra fjellet

Operasjonsleder Preben Wallestad forteller at letemannskapene forsøkte å bruke den samme metoden som da de lokaliserte kvinnen: først lete med ambulansehelikopter, for deretter å hente mannen ned med hundepatrulje.

– Vi klarte likevel ikke å finne ham, og måtte ringe etter hjelp fra Sea King-helikopter. Før det kom frem dukket han imidlertid opp, sier Wallestad.

Dermed fikk det som ble en dramatisk fjelltur for det eldre ekteparet omsider en lykkelig slutt.

– Alle var nede igjen rett før halv tre i natt, sier Wallestad, som legger til at ekteparet var besøkende fra en annen kant av landet.

Laster kart, vennligst vent...

KVINNE SAVNET: En kvinne i 60-årene var savnet på Lyshornet, som ligger rundt 400 meter over havet.

Siste video

Ein person mista livet då eit stort snø- og jordras trefte Odda i 1993.
Programleiar er Jan Børge Leirvik
Programleiar er Jan Børge Leirvik