NRK Meny
Normal

Mann (61) savnet – har avsluttet søkene

Letemannskap har i hele dag søkt etter 61-åringen som sist ble sett i Voss sentrum natt til søndag. Fremdeles står politiet uten spor.

Savnet Voss Bavallen

BODDE HER: Den 61 år gamle Eivind Olav Gil Ottesen ble søndag klokken 22.37 meldt savnet av familien, etter at han ikke kom tilbake til hytten i Bavallen. Mandag var letemannskaper på plass i hyttefeltet.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Eivind Olav Gil Ottesen

SAVNET: Eivind Olav Gil Ottesen (61) fra Åsane er meldt savnet i Voss.

Foto: Privat/politiet

Den 61 år gamle Eivind Olav Gil Ottesen ble søndag klokken 22.37 meldt savnet av familien, etter å ha vært borte hele dagen. I ettermiddag har det blitt søkt med helikopter i retning Granvin og Hardanger, men søket har vært uten resultat.

– Nå konsentrerer vi oss hovedsakelig om området ved Skulestadmo og Skjerpe. Sivilforsvaret og Røde Kors vil holde fram med letingen så lenge det er dagslys. Etter det trapper vi ned for kvelden, sa politiførstebetjent Bjørn Inge Aarsand ved Voss lensmannskontor til NRK klokken 17.00.

Han ville ikke gå nærmere inn på hvorfor dette området var aktuelt igjen for letemannskapene.

Avslutter for kvelden

Klokken 20.30 får NRK opplyst at letemannskapene har avsluttet søkene i områdene ved Skulestadmo.

- Det er intet nytt å melde fra letingen. Nå har de avsluttet siden det ikke lenger er dagslys. Jeg har fått opplyst at mannskapene nå sitter i møte for å oppsummere og legge planen videre for videre søk, sier operasjonsleder Knut Dahl Mikkelsen til NRK mandag kveld.

Sperret av hytten

Politiet sperret tidligere i dag av hytten for å ha den uberørt dersom det skulle bli aktuelt å involvere krimteknikere, men Aarsand sier at de ikke har mistanke om at noe kriminelt har skjedd.

Ottesen ble sist observert utenfor utestedet Yazz i Voss sentrum i 02-tiden natt til søndag. Sent samme dag ble han meldt savnet, da familien ikke hadde hørt noe fra ham.

– Vi mottok en bekymringsmelding og har iverksatt en leteaksjon, og leter mellom hytten og Voss sentrum. Så langt har det vært uten resultat, sier operasjonsleder Lars Geitle i politiet.

Norske Redningshunder deltar i søket med fire redningshunder, i tillegg til mannskap fra Sivilforsvaret, Røde Kors og politiet.

Sivilforsvaret leter etter savnet mann på Voss

LETEAKSJON: Mannskap fra Sivilforsvaret søker i formiddag langs vannet etter den savnede, som en del av den store leteaksjonen.

Hadde på seg rød jakke

Rød jakke som savnet mann hadde på seg

HADDE PÅ SEG RØD JAKKE: Det var en jakke tilsvarende denne den savnede mannen hadde på seg da han sist ble observert i Voss sentrum natt til søndag.

Foto: Politiet på Voss

Mannen er 179 centimeter høy, var trolig iført dongeribukse og en rød skijakke av merket Phenix, melder politiet.

Mandag ettermiddag frigir politiet et bilde av jakken tilsvarende den som han hadde på seg da han siste ble sett i Voss sentrum. Håpet er at flere tips og observasjoner av 61-åringen skal komme inn, forklarer politiførstebetjent Aarsand.

– Vi håper det er flere som kan komme på at de har observert han på veien mellom Voss sentrum og Bavallen. Om noen har gjort det, så må de melde ifra til oss.

Helikopter og båt inn i søket

I 09-tiden mandag morgen tok Voss lensmannskontor over leteaksjonen. Dei trappet opp med søk både på land, på vann og i luften.

Sivilforsvaret søker etter savnet 61-åring

BAKKESØK: Bakkesøket ble utvidet i formiddag med 22 personer fra Sivilforsvaret.

61-åringen er opprinnelig fra Åsane i Bergen, men var på en hytte i Bavallen i helgen. Bilen til savnede står fremdeles parkert utenfor hytten.

– Vi har søkt gjennom hele hytteområdet først, i sentrum og strekningen mellom. Det er ikke noe som tyder på at mannen er kommet tilbake til hytten etter å ha vært i Voss sentrum, sa operasjonsleder Geitle tidligere i dag.

Politiet ber folk i området mellom Voss sentrum og Bavallen om å sjekke hager, uthus og lignende.

Laster kart, vennligst vent...

LETEOMRÅDET: Politi, Sivilforsvar og frivillige deltar i søket mellom Voss sentrum og Bavallen.

Politiet har etterlyst mannen med navn og bilde, i samråd med familien.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.