Normal

Leo skal grilles av rapperkompis i nytt NRK-program

NRK-profilen Leo Ajkic er bare en av gjestene som skal få gjennomgå i bergensrapperen Vågard Unstads nye humorserie «Spill meg».

Leo Ajkic gullruten

Leo Ajkic er en av gjestene i NRKs nye humorsatsing 'Spill meg' som skal spilles inn i Bergen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Vågard Unstad er en av hjernene bak konseptet som startet på Klubb Kosmo i Bergen. Serien vil være improvisasjonsfjernsyn der gjestene skal grilles, og bergenske improskuespillere skal spille ut morsomme scener fra gjestenes liv.

Leo Ajkic, Trond-Viggo Torgersen, Marit Voldsæter, Marthe Stokstad og Linda Eide er noen av gjestene som er klare for å prøve seg i den nye humorserien. Øystein Bache som er produsent for serien forteller at det var selvklart at serien skulle spilles inn i Bergen.

– Dette er jo et konsept som har fungert aldeles utmerket på klubbscenen i Bergen. Humorredaktøren vår så opplegget på Humorfest i fjor og likte det så godt at hun mente at NRK burde gjøre noe. Det er gjort lite improvisasjonsfjernsyn i Norge tidligere. Vi har lenge sett etter et tilsvarende format, forteller Bache til Bergens Tidende.

Skal grille Leo Ajkic

Bergenseren Vågard Unstad som nå tar steget fra rapper i bergensgruppen A-laget til TV-skjermen, har vært med på å plukke ut gjestene til programmet. Det er spesielt en av dem Unstad er klar til å grille.

Vågard Unstad

SKAL GRILLE KOMPISEN: Rapperen Vågard Unstad er klar for å grille kompisen, Leo Ajkic.

– Dette er gjester jeg kan stå inne for. Men det er klart, Leo, min gamle venn, er nok den som får gjennomgå mest, hevder Unstad.

Rapperen lover samtidig et godt og interessant program.

– Det blir kjappe intervjuer, morsomme poenger og god impro. Målet er få til en god samtale. Gjestene er kjente for folk flest. Min jobb er å menneskeliggjøre dem, snakke om hverdagen, uten at det blir helt Tonje Steinsland, forteller Unstad til Bergens Tidende.

Ny i gamet

Denne opplevelsen er ny for Unstad og han innrømmer at det blir en omstilling å skulle være i programlederrollen.

– Akkurat det blir litt uvant. Jeg må snu på rollen. Jeg er vant til å bli intervjuet. Nå er det plutselig jeg som skal stille spørsmålene, sier han.

«Spill meg» spilles inn på Lille Ole Bull i perioden 14–16 januar og kommer på TV-skjermen til høsten.