NRK Meny
Normal

Ledd ut etter UEFA-slakten

Andre norske lags supportere godter seg stort over Branns stjernesmell på Goodison Park torsdag.

Everton - Brann

SJANSELØSE: Håkon Opdal måtte plukke seks baller ut av nettet på Goodison Park torsdag. Noe slikt har ikke skjedd siden det pinlige 6-0-tapet for Lyn i fjor. Da ble Opdal utvist, og lot Johan Thorbjørnsen plukke de siste ballene.

Foto: NIGEL RODDIS / SCANPIX

 - Brann har det med å drite seg ut når det gjelder, og tape stort. Ref. serieavslutningen i 2001 for eksempel, skriver en LSK-fan på Kanarifansens diskusjonsforum.

Siste serierunde 2001 er fortsatt et smertefullt minne for alle Brann-fans. Brann tapte 2-6 hjemme mot Rosenborg, og måtte se på at trønderne ble seriemestre på bergensk gress. Det skjedde også mot slutten av i 2006-sesongen.

- Verre enn PSG-tapet

En rekke Rosenborg-fans godter seg over Branns miserable kveld i Liverpool, og håper nå at stjernesmellen mot Everton gjør at folk kan glemme Rosenborgs pinlige 7-2-tap (8-5 sammenlagt) for Paris Saint-German i 2000.

- Kanskje disse bergenserne holder kjeft om de åtte vi slapp inn? Vi ryker med æren i behold. Brann gjør det til de milde grader ikke. Omtrent som forventer, skriver en RBK-supporter på Kjernes hjemmeside.

En annen trønder regner med at det nå kommer et vell av bortforklaringer fra fotballinteresserte bergensere.

- Er det noe bergenserne kan, så er det å komme opp med unnskyldninger, skriver vedkommende.

Mjelde: - Pinlig

Brann-trener Mons Ivar Mjelde var i går ikke opptatt av å bortforklare tapet.

- Vi møter spillere som holder et jevnt over høyere nivå. Det er litt pinlig. Det er alltid pinlig å tape stort, sa Mjelde til Brann.no.

Everton-manager David Moyes gledet seg stort over kalasseieren over Brann, og mener resultatet viser at laget tok Brann på alvor til siste slutt.

- Jobben ble gjort på en veldig profesjonell måte. Den første halvtimen spilte vi ikke så bra, så det første målet var avgjørende, sa Moyes til klubbens egen hjemmeside etter kampen.