Mann (42) lettere skadet etter at lastebil kjørte i Hardangerfjorden

Føreren av en lastebil mistet kontrollen over bilen i en sving, og havnet i Hardangerfjorden. Føreren fremstår som uskadd, ifølge politiet.

Lastebil Ulvik

I SJØEN: Lastebilen havnet i Hardangerfjorden sørvest for Ulvik.

Foto: Kjartan Haugen

En lastebil kjørte ut i Hardangerfjorden på fylkesvei 572 ved Hetlenes, sørvest for Ulvik i Hardanger mandag morgen. Politiet fikk melding om ulykken klokken 04.42.

En 42 år gammel mann bosatt i Nordhordland kjørte bilen.

– Sjåføren har forklart at han kjørte av veien i en glatt sving, falt fire meter ned og havnet i sjøen, sier operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt.

Lastebil i Hardangerfjorden, Ulvik

GLATT: Sjåføren av bilen har forklart at han mistet kontrollen på bilen i en glatt sving.

Foto: Kjartan Haugen

Sendt til sykehus

Bilen landet med hjulene ned i sjøen, og mannen klarte å komme seg ut. Han skal ha stått en time i veikanten før han fikk stoppet en forbipasserende bil, hvor og fikk varmet seg og ringt etter hjelp.

– Han bærer preg av å ha hatt et opphold i kaldt vann, sier Kronen.Mannen er sendt til Voss sykehus for sjekk. Der er han innlagt med lettere skader.

– De får hoppe over frokosten i Ulvik i dag. Det er fantastisk at det gikk så bra, sier Kronen.

Stengt vei

Veien ble ved 12-tiden stengt for å hente bilen opp av vannet.

Drivstoff lekker fra bilen, og brannvesenet legger ut lenser for å begrense lekkasjen.

Laster kart, vennligst vent...

– Han har god fysikk

Lastebilsjåføren var på vei for å levere bakevarer til forskjellige butikker i Hardanger da ulykken skjedde. Driftssjef i Rognaldsen bakeri, Tom Helge Larsen, sier bedriften aldri har vært ute for noe så dramatisk.

– Jeg har vært borti at biler har krasjet, men aldri at noen av våre sjåfører har havnet i sjøen. Han har god fysikk, og det er nok litt av årsaken til at det gikk bra i dag, sier Larsen til NRK.

Siste video

Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.
Se 10. klassene fra Ortun og Kinsarvik kjempe om å vinne fylkesfinalen i Klassequiz!