Her står lastebåten bom fast etter å ha seilt rett inn i Nordhordlandsbrua

STEINESTØ (NRK): Rutene i styrehuset knuste og en gravemaskin ble klemt sammen da en lastebåt seilte inn i flytebro i Nordhordland. – Jeg trodde det var torden, forteller nabo som bråvåknet av braket.

Lastebåten Framfjord under Nordhordlandsbrua

BOMMET PÅ HOVEDLØPET: Lastebåten «Framfjord» seilte rett inn i Nordhordlandsbrua natt til torsdag. Ingen personer ble skadet.

Foto: RS Kristian Gerhard Jebsen 2 / NRK

En lastebåt fikk knust deler av styrehuset da den natt til torsdag seilte inn i Nordhordlandsbrua mellom Bergen og Flatøy i Hordaland.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 02.56 natt til torsdag. Det var syv personer om bord i den 80 meter lange båten, men ingen skal ha kommet til skade i sammenstøtet.

– Lastebåten stod halvveis inn under broa og hadde tatt oppi med både styrehus og ei gravemaskin på dekk. Det så ikke særlig bra ut, forteller skipsfører Knut Even Rislaa på redningsskøyta RS Kristian Gerhard Jebsen 2.

Der seilingsleden under Nordhordlandsbrua går, er det om lag 30 meter høyt. På bildene fra stedet ser det ut til at lastebåten har bommet og truffet broen like nord for hovedløpet.

Båt kjørte i Nordhordlandsbrua

STORE SKADER: Både en gravemaskin på dekk og selve styrehuset fikk en skikkelig trøkk i sammenstøtet.

Foto: RS Kristian Gerhard Jebsen 2

Trodde det var torden

Helge Sætre bor på Frekhaug, vest for Nordhordlandsbrua. Han våkna av et «forferdelig brak» i natt.

– Det hørtes ut som et lass med bølgeblikk som gikk i bakken. Jeg trodde faktisk det var torden og koblet ut stikkontakter. Men da jeg kikket ut vinduet, var det jo blikkstille og opplett. Og da så jeg båten som sto fast i broen, forteller Sætre til NRK.

Han tok frem kikkerten og fikk se nødetatene komme frem til broen.

– Dette er jo en stor båt, så dette må ha vært dramatisk.

Helge Sætre

VÅKNET AV BRAK: Helge Sætre ble vitne til kollisjonen som skjedd rett utenfor hans egen stuedør.

Foto: Tone Berge / NRK

Avhører mannskapet

Klokka 04.20 melder brannvesenet at skipet er klar av brua og at den går for egen maskin.

– Ingen større oljelekkasje fra båten. Den går til kai ved Steinestø, skriver 110 Hordaland på Twitter.

Ved Steinestø var også politiet for å gjøre undersøkelser.

– Vi undersøker hva som er skjedd og snakker med mannskapet om bord. Det er også aktuelt å gjøre tekniske undersøkelser på instrumentene på skipet, sier operasjonsleder Algrøy i politiet.

På stedet får NRK opplyst at kaptein og styrmann er avhørt. Det er ikke mistanke om promille.

- Vi har dannet oss et bilde av hva som kan ha skjedd. Etterforskning pågår, sier politiadvokat Tryge Ritland til NRK i 13.00-tiden, uten å ville utdype hva de tror forårsaket ulykken.

Store skader

En person ble avhørt av to politibetjenter da NRKs reporter kom til Steinestø i 06.00-tiden. Han ville ikke snakke til NRK, men bekreftet at han hadde vært om bord.

Ved kai jobbet mannskapet med å dekke til styrehuset med en presenning. Lastebåten har fått store skader i sammenstøtet med broen.

Fremme i baugen er en mast bøyd. En gravemaskin som står like foran styrehuset er helt sammenklemt. I styrehuset er nesten alle rutene knust.

Nordhordlandsbrua består av en 1.246 meter lang flytebro i stål og en 346 meter lang bro med hovedspenn på 172 meter. Total lengde på broanlegget er 1.610 meter.

Den skal ikke ha fått nevneverdige skader i sammenstøtet.

Fraktebåt i Nordhordlandsbrua

KNUST GRAVEMASKIN: En gravemaskin som stod på dekk på båten er totalskadd.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Laster kart, vennligst vent...

KJØRTE I NORDHORDLANDSBRUA: Båten kjørte i Nordhordlandsbrua mellom Bergen og Flatøy.