NRK Meny
Normal

Lanserer rockefestival i Bergen

Rammstein er headliner på årets «Bergen Calling», som Frank Nes håper skal bli en stor årlig rockefest på Koengen.

Koengen

MER LIV VED FESTNINGEN: Her stinn brakke på Coldplay-konserten 19. august i fjor.

Foto: Pål Bentdal

Rammstein Quart 2002

MEKTIGE TYSKERE: Rammstein kommer til Bergen med et av rockens største sceneshow, hvor pyro er en meget viktig del av showet.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

- Det er på tide at Bergen får sin egen festival tilegnet alle de vitale og grensesprengende bandene som driver rockeverdenen fremover, sier Frank Nes i Bergen Live til NRK.no.

Hardcore-favoritter klare

Årets festival finner sted tirsdag 15. juni. Fra før er de tyske industrimetalgigantene Rammstein klare, det samme er grunge-gudfedrene Alice In Chains, som har fått nytt liv med ny vokalist.

LES OGSÅ: Gigant-penis på vei til Koengen

Nå er også hardcore/metal-bandet Hatebreed klare for festivalen, som har fått navnet «Bergen Calling». Bandet fra Connecticut i USA spilte en kritikerrost konsert på Hove-festivalen i 2007, og solgte ut Rockefeller i Oslo tidligere i år.

HÅPER Å UTVIDE: Frank Nes sier det ikke er umulig med to- eller tredagers festival neste år.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Festivalen skal etter planen bli en årlig hendelse for rockefansen. Ifølge Frank Nes blir det ikke nødvendigvis like tungt neste år.

- I år blir det denne sjangeren. Hva det blir neste år, får tiden vise. Vi har valgt et sjangernøytralt navn på festivalen nettopp for å kunne være fleksible, sier Nes til NRK.no.

Kan bli to- eller tredagers

- Blir det kun én dag, eller kan festivalen bli utvidet de kommende årene?

- Vi har ikke bestemt noe. Dette må vi rett og slett se an. Men en festival over f.eks. to dager utendørs, pluss kanskje en klubbkveld på scenen i sentrum, kunne være en god tanke å forfølge, sier Nes.

Det er ikke første gang Bergen Live lanserer en metal-pakke på Koengen. I 2008 stilte Metallica med oppvarmingsbandene The Sword og Down, sistnevnte med Pantera-vokalist Phil Anselmo.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.