NRK Meny
Normal

Landsem imponert over Sandviken

Landslagstreneren er spent foran dagens byderby i Toppserien, hvor Sandviken og Arna-Bjørnar skal avgjøre hvem som er best i by'n.

Sandviken feirer scoring mot Trondheims Ørn

I STØTET: Sandviken har hatt mye å juble for hittil i sesongen. Lørdag skal de prøve å ta tilbake tronen i Bergen.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport

Nedrykksdømte Sandviken er overraskelseslaget i Toppserien og har tatt oppsiktsvekkende seire mot blant andre fjorårets seriemester Røa og borte mot Vålerenga.

Åsne Takle Eide, Tina Algerøy og Hege Hansen

STORESØSTRE: Åsne Takle Eide, Tina Algerøy og Hege Hansen har hatt mest å juble for de siste årene.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport

LES OGSÅ: Midtstopper scoret jubileumsmålet

– Ikke overrasket

Den sterke sesongstarten har sendt laget opp på fjerdeplass på tabellen, en plass og ett poeng foran byrival Arna-Bjørnar.

– Sandviken er i en veldig positiv utvikling. Jeg så dem et par ganger i vinter og så tendensene allerede da, så jeg er ikke veldig overrasket. De har en veldig god struktur på laget sitt. I tillegg har de enkeltspillere som står frem, sier landslagstrener Eli Landsem til NRK.no.

Hun er mest imponert over at laget slo Vålerenga hele 4-0 på bortebane i forrige serierunde.

– Ut fra rapportene skjønte jeg at de hadde god uttelling på sjansene sine, men det er også viktig. Det kjennetegner et lag i flyt, sier Landsem.

Eli Landsem på pressekonferanse

SPENT: Landslagstrener Eli Landsem bekrefter at hun følger flere Sandviken-spillere med argusøyne.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

LES OGSÅ: Bergensjenter knuste trønderlagene

Åpent foran byderbyet

Klokken 15.00 i dag møter Sandviken erkerival Arna-Bjørnar på Stemmemyren til årets første best i by'n-kamp i Bergen. De siste årene har laget fra Arna hatt svært godt tak på Sandviken, men i år er spenningen foran lokaloppgjøret langt større.

På 90-tallet var det Sandviken som var damelaget i Bergen. Laget leverte landslagsspillere og store profiler som Gro Espeseth, søstrene Anne og Nina Nymark-Andersen og keeper Hege Hope.

Laget tok seriesølv i 1996, men har siden levd i en heistilværelse mellom de to øverste divisjonene, mye likt Brann på 80-tallet. Samtidig har Arna-Bjørnar tatt over som byens beste lag, men uten å klare noe bedre enn en fjerdeplass i serien.

Giske tror på gamleklubben

Landslagsspiller Madeleine Giske spilte tidligere i Arna-Bjørnar, men har nå dratt til Røa. Hun er svært spent på kampen, men tror hennes gamle klubb vil stikke av med poengene.

– Jeg vet Sandviken er veldig klare for å ta Arna-Bjørnar, men jeg tror faktisk Arna-Bjørnar vinner, sier Giske til Bergensavisen lørdag.

Eli Landsem er ikke like sikker.

– Sannsynligvis blir det en tett og jevn kamp. Lokaloppgjør pleier ofte ende uavgjort, så jeg tipper på det, sier landslagstreneren til NRK.no.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik