NRK Meny
Normal

Landsem imponert over Sandviken

Landslagstreneren er spent foran dagens byderby i Toppserien, hvor Sandviken og Arna-Bjørnar skal avgjøre hvem som er best i by'n.

Sandviken feirer scoring mot Trondheims Ørn

I STØTET: Sandviken har hatt mye å juble for hittil i sesongen. Lørdag skal de prøve å ta tilbake tronen i Bergen.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport

Nedrykksdømte Sandviken er overraskelseslaget i Toppserien og har tatt oppsiktsvekkende seire mot blant andre fjorårets seriemester Røa og borte mot Vålerenga.

Åsne Takle Eide, Tina Algerøy og Hege Hansen

STORESØSTRE: Åsne Takle Eide, Tina Algerøy og Hege Hansen har hatt mest å juble for de siste årene.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport

LES OGSÅ: Midtstopper scoret jubileumsmålet

– Ikke overrasket

Den sterke sesongstarten har sendt laget opp på fjerdeplass på tabellen, en plass og ett poeng foran byrival Arna-Bjørnar.

– Sandviken er i en veldig positiv utvikling. Jeg så dem et par ganger i vinter og så tendensene allerede da, så jeg er ikke veldig overrasket. De har en veldig god struktur på laget sitt. I tillegg har de enkeltspillere som står frem, sier landslagstrener Eli Landsem til NRK.no.

Hun er mest imponert over at laget slo Vålerenga hele 4-0 på bortebane i forrige serierunde.

– Ut fra rapportene skjønte jeg at de hadde god uttelling på sjansene sine, men det er også viktig. Det kjennetegner et lag i flyt, sier Landsem.

Eli Landsem på pressekonferanse

SPENT: Landslagstrener Eli Landsem bekrefter at hun følger flere Sandviken-spillere med argusøyne.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

LES OGSÅ: Bergensjenter knuste trønderlagene

Åpent foran byderbyet

Klokken 15.00 i dag møter Sandviken erkerival Arna-Bjørnar på Stemmemyren til årets første best i by'n-kamp i Bergen. De siste årene har laget fra Arna hatt svært godt tak på Sandviken, men i år er spenningen foran lokaloppgjøret langt større.

På 90-tallet var det Sandviken som var damelaget i Bergen. Laget leverte landslagsspillere og store profiler som Gro Espeseth, søstrene Anne og Nina Nymark-Andersen og keeper Hege Hope.

Laget tok seriesølv i 1996, men har siden levd i en heistilværelse mellom de to øverste divisjonene, mye likt Brann på 80-tallet. Samtidig har Arna-Bjørnar tatt over som byens beste lag, men uten å klare noe bedre enn en fjerdeplass i serien.

Giske tror på gamleklubben

Landslagsspiller Madeleine Giske spilte tidligere i Arna-Bjørnar, men har nå dratt til Røa. Hun er svært spent på kampen, men tror hennes gamle klubb vil stikke av med poengene.

– Jeg vet Sandviken er veldig klare for å ta Arna-Bjørnar, men jeg tror faktisk Arna-Bjørnar vinner, sier Giske til Bergensavisen lørdag.

Eli Landsem er ikke like sikker.

– Sannsynligvis blir det en tett og jevn kamp. Lokaloppgjør pleier ofte ende uavgjort, så jeg tipper på det, sier landslagstreneren til NRK.no.

Siste video

Vegvesenet rydder på rasstedet på riksvei 13 i Odda, der to biler ble truffet av et steinras.